fbpx

Poligon drugačnosti za nami

Dogodki, Zanimivo

Zbrana sredstva bodo namenjena Nevrološkemu oddelku UKC Maribor za nakup rehabilitacijskih pripomočkov.

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze je društvo Humanitarček ob podpori podjetja Biogen Pharma v soboto, 21. maja 2016, v Mariboru pripravilo dobrodelno prireditev z naslovom SKUPAJ Z in ZA multiplo sklerozo. Namen dogodka je bil predstaviti bolezen, ki še vedno velja za tabu in ljudem približati bolnike, jim omogočiti stik z njimi, predvsem pa dokazati, da se da tudi z boleznijo živeti kvalitetno.

Svetovni dan MS je vsakoletni dogodek, ki se organizira v znak podpore in povezovanja ljudi. Na Glavnem trgu v Mariboru so se tako zbrali podporniki akcije in se v značilni oranžni barvi množično udeležili Poligona drugačnosti. Akcija je povezala bolnike, svojce, medicinske sestre, zdravnike nevrologe ter druge podpornike akcije ozaveščanja o tej bolezni.

Prireditev so podprli tudi številni znani obrazi, predstojnica Oddelka za nevrološke bolezni UKC Maribor prof. Tanja Hojs Fabjan, dr. med, pevka Natalija Verboten, komičarka Tanja Kocman, smučar Klemen Kosi, mažoretke Kud Rap in številni drugi. Za drugačno modno revijo je poskrbela Ana Žvorc.

Zbrana sredstva bodo namenjena Nevrološkemu oddelku UKC Maribor za nakup rehabilitacijskih pripomočkov za bolnike z multiplo sklerozo.

Obiščite forum Multipla skleroza.


Sledite nam