fbpx

Poglej … “VA – SE“ – 24. oktobra ob 20.00

Novice

Folklorna skupina Emona vabi – 24. oktobra ob 20.00 v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.

Folklora

Folklorna skupina Emona vabi  – 24. oktobra ob 20.00 v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, na doživetje plesa in giba.

Ples je gib in je čutenje. Ne da se ga ujeti in nikoli se ne vrača na isto mesto. To gibanje, ki spremlja ljudi, je ena sama skrivnost, saj izginja v trenutku lastnega nastanka. Glasba, dih in gib so ritem življenja. Ne želijo govoriti, želijo preprosto biti in živeti, ne glede na čas in kraj. 

Poglej VA - SE

POGLEJ … “ VA – SE “ je zgodba o igri dečka in deklice, spogledovanju fanta in dekleta ter skupnem življenju moža in žene. Popeljali vas bomo skozi tri različna obdobja, ki nas spremljajo skozi življenje. Je mladost, je norost in je zrelost.

Folklorna skupina Emona raste od leta 1967. Letos bo stara 45 let. Združila je na tisoče pogledov med plesalci, plesalkami, glasbeniki in poglede gledalcev. Prikazan bo lep in bogat pregled dela ter ustvarjanja naših prednikov, z zanimivim načinom predstavitve poustvarjanja naše kulturne dediščine. To smo v teh letih obstoja ponesli tudi na vse konce sveta.

Vstopnice so na voljo na blagajnah Cankarjevega doma, sedežu Folklorne skupine Emona, Petrolovih bencinskih servisih in blagajnah Eventim.

Oglasno sporočilo


Sledite nam