fbpx

Poglej v Skrinjico idej za prihajajoči dan žena

Dom & prosti čas

8. marec je že vsem poznan, to je dan, rezerviran za mednarodni praznik in govori o ekonomski, politični in socialni enakopravnosti žensk. Na ta dan moški simbolično obdarijo …

OMV-bo-v-nedeljo-razveselil-več-kot-20-tisoč-žensk

8. marec je že vsem poznan, to je dan, rezerviran za mednarodni praznik in govori o ekonomski, politični in socialni enakopravnosti žensk. Na ta dan moški simbolično obdarijo ženske, se pa kot pri vseh obdarovanjih tudi pri tem velikokrat zgodi, da moški ostanejo brez idej. Na našem forumu Skrinjica idej lahko hitro pobrskate ali povprašate za praktično ali izvirno idejo.

Zasledili smo

OMV Slovenija bo zato vse ženske, ki bodo v nedeljo, 8. marca, obiskale katerikoli bencinski servis OMV v Sloveniji, obdaril s sladko pozornostjo in jim polepšal dan, namenjen le njim. Tradicionalna akcija tokrat poteka že sedemnajsto leto zapored in vedno znova razveseli več kot 20 tisoč predstavnic lepšega spola.

Cineplexx in Gardenia vsem damam za 8.marec podarjata cvet, kavalirjem pa prepuščajo povabilo v kino.

Ženske na spletu

Pred 8. marcem, dnevom žena, je raziskava Merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS) pokazala, da internetne obiskovalke na slovenskih spletnih straneh najbolj zanimajo novice, prehrana, glasba in film, zdravje in zdravila, potovanja ter kozmetika. Ženske uporabnice na slovenskem spletu mesečno porabijo povprečno 10 ur in 55 minut.

Spletno občinstvo v Sloveniji sestoji iz 51 odstotkov moških in 49 odstotkov žensk. Med ženskimi uporabnicami je največji delež v starostni skupini med 25. in 34. letom, ki predstavlja 11 odstotkov ženskega občinstva na spletu. 9 odstotkov žensk na spletu spada v starostno skupino med 35. in 44. letom, enak delež v skupino med 15. in 24. letom. Deleža žensk med 45. in 54. letom in nad 55. letom znašata vsak 8 odstotkov.

Kar 13,6 odstotka žensk na spletu je v procesu šolanja, 13 odstotkov je končalo štiriletno srednjo šolo, 12 odstotkov pa višjo, visoko šolo ali univerzo. Triletno poklicno šolo je zaključilo 6,3 odstotka žensk na spletu, osnovno šolo ali manj pa 4 odstotki žensk.

Med tematikami, ki najbolj zanimajo ženske na spletu, so po zadnji raziskavi MOSS najvišje uvrščene novice. 37 odstotkov žensk je potrdilo, da jih novice zanimajo ali zelo zanimajo. Sledijo prehrana (35 odstotkov), glasba in film (33 odstotkov), zdravje in zdravila (32 odstotkov), potovanja (31 odstotkov) ter kozmetika (27 odstotkov). Manj zanimanja pri ženski populaciji na slovenskem spletu pritegnejo šport (22 odstotkov), resničnostni šovi (21 odstotkov), nepremičnine (18 odstotkov) ter mobilna telefonija (18 odstotkov). Najmanjše, 6,7-odstotno je zanimanje za erotiko.

Zanimanje ženskih spletnih uporabnic za tematike na internetu.

Zanimanje ženskih spletnih uporabnic za tematike na internetu.

Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013/2015 jo izvaja družba Gemius Adria, d.o.o. iz Ljubljane.


Sledite nam