fbpx

Podelitev certifikata ISO 9001:2008 Ginekološki kliniki

Dogodki

Ginekološka klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je kot vrhunska slovenska ustanova, ki svoje strokovno klinično delo nadgrajuje…

UKC Ljubljana

Ljubljana, 8. maj 2013 – Ginekološka klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je kot vrhunska slovenska ustanova, ki svoje strokovno klinično delo nadgrajuje z raziskovalno in pedagoško dejavnostjo na področju ginekologije in porodništva uspešno zaključila presojo standard ISO 9001:2008 za celotno dejavnost ginekologije in porodništva ter prejela certifikat ISO.

Ginekološka klinika UKC Ljubljana je tretja največja klinika znotraj UKC Ljubljana. Na kliniki je zaposlenih 700 sodelavk in sodelavcev, od tega 107 zdravnikov, 350 medicinskih sester in babic ter 60 zdravstvenih sodelavcev.

Prof. dr. Adolf Lukanovič, dr. med., strokovni direktor Ginekološke klinike je povedal:« Ginekološka klinika UKC Ljubljana je uspešno zaključila presojo standarda ISO 9001:2008 za celotno dejavnost ginekologije in porodništva in je tako tretja zdravstvena enota UKC Ljubljana, ki je prejela certifikat ISO in prva velika klinika UKC Ljubljana, ki združuje vse dejavnosti, ki prejme ta certifikat. Certifikat ISO 9001:2008 je dokaz naše predanosti kakovosti in merilo lastne uspešnosti, ki nam – z uvajanjem nenehnih izboljšav – omogoča doseganje čedalje boljših rezultatov poslovanja. Z njim dokazujemo našo zavezanost kakovosti in zadovoljstvu tako naših pacientov, uporabnikov in zaposlenih.”

V sestavi Ginekološke klinike na Kliničnem oddelku za ginekologijo (KOG) opravljajo vse vrhunske posege pri pacientkah, na Kliničnem oddelku za reprodukcijo skrbijo za reproduktivno zdravje žensk v rodnem obdobju, na Kliničnem oddelku za perinatologijo skrbijo za zdravstveno oskrbo nosečnic in porodnic , v službah za medicinske dejavnosti skupnega pomena so združene poliklinične in laboratorijske dejavnosti ter na na Kliničnem inštitutu za medicinsko genetiko zagotavljajo možnosti diagnostike in genetskega svetovanja pacientom in družinam z genetsko pogojenimi boleznimi v Sloveniji.

Na leto na Ginekološki kliniki obravnavajo 19.000 pacientk v hospitalni obravnavi, opravijo skoraj 45.000 obiskov v specialističnih ambulantah, izbranega ginekologa na kliniki ima preko 33.000 žensk. V porodnišnici se zgodi skoraj tretjina vseh porodov v Sloveniji, preko 6400 od tega skoraj 20 odstotkov s carskim rezom. Letno opravijo preko 1.400 uspešnih postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo.


Sledite nam