fbpx

Pod strehco na odlično kosilo z Lukom Jezerškom 

Dogodki, Zanimivo

»Šmorn za vse!« – Luka Jezeršek, že tretji kuharski mojster, na obisku v ljudski kuhinji Pod strehco.

»Šmorn za vse!« – Luka Jezeršek, že tretji kuharski mojster, na obisku v ljudski kuhinji Pod strehco

Vabimo vas, da se nam v torek, 6. junija, od 10. ure dalje v ljudski kuhinji Pod strehco, na Zaloški cesti 42 v Ljubljani, pridružite tudi vi. Skupaj lahko naredimo veliko dobrega, saj obisk Luke ne bo naključen in brez “vsebine”. V teh dneh namreč poteka Teden nezavržene hrane, katerega pobudnik je sam Luka Jezeršek.

Namen njegovega prizadevanja je zmanjšati količino zavržene hrane v gospodinjstvih, pa tudi gostinskih obratih in čim bolj smotrno porabiti ostanke hrane, za kar si prizadeva tudi naš Zavod pod strehco. Odlična priložnost, da se z zaključkom Tedna nezavržene hrane akcija ne konča, ampak praktično šele prične. Potrebno bo kar nekaj truda, da bomo spremenili miselnost ljudi. Tako mi, kot Luka, smo trdno prepričani, da nam bo skupaj uspelo.

Tokrat pa Luka za obiskovalce ljudske kuhinje Pod Strehco ne bo pripravil menija, ki bo temeljil izključno na ostankih hrane. Poleg odlične piščančje obare bo obiskovalcem ponudil tudi Jezerškov šmorn. Na vprašanje, zakaj ravno šmorn, je Luka odgovoril:

»Želim, da naš šmorn poskusijo vsi, torej tudi tisti, ki si ga na Odprti kuhni ne morejo privoščiti.«

Se vidimo in ne pozabite: na razpolago bodo tudi nezavrečke, če si boste morda privoščili topel obrok in ostanek hrane želeli odnesti s seboj.

Ne pozabite, tako boste naredili trojno dobro delo. Nasitili boste sebe in še nekoga pomoči potrebnega ter poskrbeli za to, da hrana ne bo romala v smeti.

 

Več informacij > 


Sledite nam