fbpx

Po prvi dobrodelni dražbi MON-a

Dogodki

Presrečni smo, da smo bili izbrani za prvega srečneža, ki je prejel izkupiček zbranih sredstev na prvi, a ne zadnji MON dobrodelni dražbi, ki se je odvijala v torek 22.1.2013 na forumu »Starševski čvek«. Varna hiša Gorenjske deluje v okviru Društva za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja na področju Gorenjske. Znotraj društva imamo dve […]

Presrečni smo, da smo bili izbrani za prvega srečneža, ki je prejel izkupiček zbranih sredstev na prvi, a ne zadnji MON dobrodelni dražbi, ki se je odvijala v torek 22.1.2013 na forumu »Starševski čvek«.

Varna hiša Gorenjske deluje v okviru Društva za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja na področju Gorenjske. Znotraj društva imamo dve varni hiši in en materinski dom. Financirajo nas Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter vseh osemnajst gorenjskih občin, nekaj sredstev pa dobimo tudi preko donatorjev. V letošnjem letu bomo proslavili desetletnico delovanja društva. Že vseh deset let se trudimo, da svoje delo opravljamo s srcem. Trudimo se, da smo pri svojem delu strokovne in da se s skrbjo posvetimo specifičnosti problematike vsake ženske. Zavedamo se s kako ranljivo skupino družbene populacije imamo opraviti; kako težke so posledice, ki ostanejo po izpostavljenosti nasilju. Po svojih močeh se trudimo, da ženskam in otrokom žrtvam nasilja, ki se zatečejo k nam, čim bolj olajšamo življenje. Kolikor nam dopuščajo finančna sredstva se trudimo popestriti vsakdanje monotono preživljanje časa in tako ponuditi čim več možnosti za sprostitev in olajšanje notranjih stisk. Velikokrat se dogodi, da pridejo k nam ženske, ki so popolnoma brez vsega in jim tako s pomočjo donacijskih sredstev nudimo oskrbo s hrano in ostalimi potrebnimi stvarmi.

Na prvi dobrodelni dražbi je sani kupila gospa iz Maribora in nam radodarno poleg izklicne cene podarila še dodatnih 30 evrov. Veseli smo vsakega evra, ki ga prejmemo, in tako kot smo napisali na začetku, smo veseli in hvaležni, da smo bili udeleženci MON-ove dobrodelne dražbe in da smo dobili novo možnost olajšanja/polepšanje življenja v eni od naših hiš.

Varna hiša Gorenjske


Sledite nam