fbpx

Po novem se denar pretaka kar s telefona na telefon

Zanimivo, Življenjski slog

Hitra in preprosta rešitev: zdaj lahko poljubni znesek pošljemo komurkoli kar preko mobilnega telefona.

Medtem ko na globalni ravni tej plačilni funkcionalnosti pot utirajo svetovna imena, kot so PayPal, Square, Venmo, Facebook Messenger, na domačem terenu pot mobilnim plačilom med fizičnimi osebami tlakuje mBills AIR, ki se uspešno kosa z omenjenimi svetovnimi rešitvami.

»Največja prednost rešitve mBills AIR je, da je povsem brezplačna tako za uporabnika kot za prejemnika. Odlikuje jo preprosta uporaba in hitrost prenosa denarja od pošiljatelja do prejemnika. Denar pošiljatelj namreč dobi takoj, v realnem času, kar bi lahko primerjali s hitrostjo pošiljanja SMS sporočil,« pravi Primož Zupan.

Pošiljatelj denarja potrebuje le telefonsko številko osebe (in nobenega drugega podatka, kot je na primer številka bančnega računa), ki ji želi posredovati denar. Storitev je na voljo v vsakem trenutku vse dni v letu. Poljubni znesek lahko pošljemo komurkoli, ne glede na to, pri kateri banki ima odprt bančni račun in ne glede na to, pri katerem mobilnem operaterju ima sklenjeno naročniško razmerje.

Plačila z uporabo mobilnega telefona so najbolj priročen način nakazovanja denarja družinskim članom, sorodnikom, prijateljem, znancem, sodelavcem… Ta plačilna funkcionalnost je uporabna v številnih vsakdanjih življenjskih situacijah.

»Ugotavljamo, da naši uporabniki mBills AIR najpogosteje uporabijo za vračilo denarja med prijatelji in sodelavci za kosilo ali pijačo,« pravi Jerica Urbančič iz podjetja MBILLS, a navaja še mnoge primere uporabe mobilne denarnice mBills: »Starši na primer tako svojemu otroku v hipu nakažejo nekaj denarja, kar na daljavo. Uporabna je tudi, ko si prijatelji razdelijo stroške za najem avtomobila na potovanju, poleti najamejo jadrnico in podobno… Ali ko nekdo iz družbe pelje s svojim avtomobilom in si nato s prijatelji razdelijo stroške prevoza.«

Pri uporabi mobilnih plačil med osebami je ključnega pomena varnost.

»Kot prvo podjetje v Sloveniji (in zaenkrat smo še vedno edini) smo dobili dovoljenje Banke Slovenije za izdajanje e-denarja in opravljanje plačilnih storitev. mBills temelji na infrastrukturi, ki ustreza najvišjim varnostnim standardom in se je na področju plačilnih sistemov na mednarodnem tržišču razvijala več kot 20 let,« zagotavlja ustanovitelj podjetja MBILLS, Matjaž Čadež.

 


Sledite nam