fbpx

Po formo na Debeli rtič

Novice

Redna telesna aktivnost in aktivni življenjski slog dokazano ugodno vpliva na zdravje, dobro počutje in kakovost življenja.

Redna telesna aktivnost  in aktivni življenjski slog  dokazano ugodno vpliva na zdravje, dobro počutje in kakovost življenja.  Redno gibanje v naravi blaži stres, krepi imunski sistem, vpliva na boljši spanec in ohranja vitalnost funkcij tudi v pozno starost.

Pomanjkanje gibanja in sedeč življenjski slog v današnjem času predstavljata dejavnike tveganja, ki so povezani s povečano telesno težo, višjim krvnim pritiskom, s povišanimi nevarnimi maščobami v krvi ter splošno slabšo imunsko odpornostjo.

Ustvarjeni za gibanje

Naše telo za normalno delovanje potrebuje gibanje, saj s tem ohranjamo osnovne življenjske funkcije, nemoteno prebavo in  hkrati  poskrbimo za obnavljanje celic. Strokovnjaki iz področja evolucije navajajo, da so naša telesa gensko še vedno prilagojena na način življenja, ki je vladal v paleolitiku, ko je človek dan za dnem iskal in lovil hrano, zato priporočajo minimalno 30 minut gibanja dnevno, saj se s tem izognemo nevarnosti patoloških in kroničnih obolenj.

po-formo-na-debeli-rtic

Zmernost, postopnost in potrprežljivost –  ključi do uspeha

Postopnost, zmernost in potrprežljivost so trije ključi do uspeha – telo počasi pripravljamo na napore, postopno izboljšujemo motoriko in koordinacijo, se tako izognemo  poškodbam  in s tem krepimo imunski sistem. Priporočljivo je, da kombiniramo vaje  za vzdržljivost, s katerimi krepimo srčno žilni sistem z vajami za moč, s katerimi vplivamo na živčno mišični sistem. Vzemite si čas – vadba nam mora biti v užitek, zabavo in razvedrilo. Da pričakamo poletje pripravljeni ter da se izognemo morebitni spomladanski utrujenosti moramo poskrbeti, da bo naša prehrana raznolika in polna vitamskih in mineralnih snovi,  da pijemo dovolj tekočine ter da izberemo primerno obliko gibanja na prostem, v naravi.

30 minut na dan x 21 dni zaporedoma = zdrav življenjski slog

Šport nam pomaga v vsakdanjik vpeljati zdrave navade, ki bodo ohranjale čil um in krepko telo tudi v pozno starost. Strokovnjaki navajajo, da že 30 minut vadbe na dan zadostuje, da ostanemo gibčni in upočasnimo procese staranja. Ugotovili so, da se navade ustvarijo, če se 21 dni  zaporedoma vadbo izvajamo minimalno 30 minut na dan. Gibanje ne pozna starostnih omejitev – lahko ga izvajamo kadarkoli in kjerkoli, potrebujemo le kanček dobre volje in motivacije za začetek.

Aktivni oddih v MZL Debeli rtič

Najbolj naravna človekova danost – gibanje v naravi – prispeva tudi k estetiki, harmoniji duha in telesa ter krepi povezanost med ljudmi.  Z mislimi za vse vas , ki želite pričakati poletje pripravljeni, smo s posebnimi ugodnostmi poskrbeli v MZL Debeli rtič, prvemu aktivnemu zdravilišču na slovenski obali.

S posebnim rekreacijskim programom ‘Postanimo čili ‘ prijazno osebje poskrbi, da bo redno gibanje  postalo rutina – z jutranjo telovadbo boste telo po spancu predramili in napolnili z energijo, z dihalnimi vajami si zagotovili zadostno količino blagodejnega morskega zraku,  z vodno vadbo pa poskrbeli za učinkovito oblikovanje teles.

Zanimiv program za gibanje ‘Igrajmo se zunaj‘  je namenjen družinam z otroci, saj ugotavljamo, da zaradi z različnimi obveznostmi natrpanih vsakdanjikov, se tudi otroci manj gibljejo in vse več časa preživijo pred zasloni.

plavanje

MZL Debeli rtič s svojo športno infrastrukturo zadosti tudi športnim rekreativcem, ki se radi preizkusijo v različnih športnih zvrsteh. Razgibate se lahko na trim stezi, z nordijsko hojo in z različnimi timskimi igrami – odbojko, košarko in nogometom, ali pa se pomerite v plavanju v 25 m bazenu. V nekaj dnevih lahko izgradite rutino, ki prerase v zdrav življenjski slog. Pregovor pravi, da je vsak začetek težak, mi pa dodajamo, da je  s skupnimi močnmi veliko lažje.

Pridružite se nam na nekaj dnevnem oddihu na Debelem rtiču, kjer vas čakajo posebno ugodni paketi.

Vse dodatne informacije na voljo na T: 05/909 70 00 ali na E-mail: [email protected]

Se vidimo!

Oglasno sporočilo


Sledite nam