fbpx

Po dobrem vzglavniku se dan pozna!

Novice

Vsi ga imamo doma, a le malokdo o njem razmišlja. Na njem spimo v povprečju kar 2555 ur na leto, kar je več kot 100 dni letno, a vseeno zelo redko pomislimo, kako pomemben je …

Vsi ga imamo doma, a le malokdo o njem razmišlja. Na njem spimo v povprečju kar 2555 ur na leto, kar je več kot 100 dni letno, a vseeno zelo redko pomislimo, kako pomemben je za naš zdrav spanec in kako vpliva na naše počutje.

Vzglavniku posvečamo premalo pozornosti, bolečine in slab spanec pa velikokrat pripisujemo vsem ostalim dejavnikom. Dejstvo je, da je za tovrstne težave lahko odgovoren prav vaš priljubljen, a močno dotrajan vzglavnik.

Neprimeren vzglavnik – vzrok za številne težave s spanjem

Ko nas zjutraj zbudijo prvi sončni žarki, in ko smo zopet pripravljeni na nov dan poln izzivov, je najslabše, kar nas lahko doleti, bolečina, nenaspanost, utrujenost, glavobol in nezmožnost koncentracije na delovnem mestu.

Temu botruje iztrošeno polnilo vzglavnika ali nasploh napačna izbira vzglavnika, ki  naš vrat sili v nenaravni položaj, zato se zjutraj zbudimo »polomljeni«, brez energije, naše vratne mišice pa so zjutraj otrdele bolj kot pred odhodom v posteljo.

Zavedati se moramo pomembne naloge vzglavnika, da nam ob koncu dneva zagotovi dober spanec.  To počne tako, da podpre našo glavo, ki mora biti poravnana z vratom in s hrbtenico, hkrati pa mora zagotoviti ustrezno mehko podlago za kakovosten počitek.

Ljudje smo si različni, zato moramo izbrati pravilen vzglavnik, ki nam ustreza

Ljudje smo si vsekakor zelo različni. Nekateri radi ležejo k počitku pozno, in zjutraj poležavajo, drugi že ob prvem svitu skočijo iz postelje. Ne razlikujemo pa se samo po naših spalnih navadah, ampak tudi po telesni konstituciji. Ravno zato vsak od nas potrebuje sebi prilagojeno spalno okolje. Ob primernem ležišču je enako, če ne celo bolj, pomembna tudi izbira ustreznega vzglavnika.

Kako pomembna je izbira pravega vzglavnika vedo tudi tisti, ki se srečujejo z različnimi spalnimi težavami, kot je na primer smrčanje, bolečine v vratnem predelu, posebno spalno okolje zagotovo potrebujejo tudi nosečnice.

Pri podjetju Hitex so z vzglavniki MemoDream z novo generacijo spominske pene MemoTouch poskrbeli za vse tovrstne težave. Primerno visok klasični vzglavnik MemoDream Classic vpliva na to, da ponoči manj smrčimo. Dovolj čvrsto jedro vzglavnika, prijetno mehak zgornji sloj vzglavnika in anatomska oblika vzglavnika MemoDream Anatomic je tisto kar omogoča nosečnicam v zadnjem trimestru, da se zjutraj zbudijo s sproščenimi mišicami v hrbtu. Prav ta vzglavnik bo ustrezal tudi vsem tistim, ki se  večkrat zbudijo z zategnjenimi mišicami v vratu ali tisti, ki spijo na hrbtu, zjutraj pa se zbudijo z bolečinami v križu.

Zakaj je potrebno menjati vzglavnik najmanj na 3 leta?

Marsikdo se ne more in ne more ločiti od svojega starega vzglavnika, kljub temu, da je ta že precej dotrajan. Vendar je pametno, da o zamenjavi temeljito razmislite vsaj na vsaka 3 leta. Predvsem zato, ker se vzglavnik v tem času posede in ne nudi zadostne opore, to pa privede do tega, da se pričnete zbujati z otrdelim in bolečim vratom. To pa seveda še ni vse.

Še bolj skrb vzbujajoče je dejstvo, da se v starem in dotrajanem vzglavniku skriva tudi nešteto majhnih bitij: pršic. Stari vzglavniki so zaradi potu in odmrle kože idealno gojišče za pršice. Pršice in njihov izmet so zelo pogost alergen in tudi rizični dejavnik za razvoj astme.

Vir: http://www.thewoolroom.com/dustmites.irs

Vir: http://www.thewoolroom.com/dustmites.irs

Vir: https://sleepworks.com/resource/sleep-health/dust-mites

Vir: https://sleepworks.com/resource/sleep-health/dust-mites

Strokovnjaki pri Hitex-u ugotavljajo, da je tako vzglavnik priporočljivo menjati na vsakih nekaj let, najbolje po 2-3 letih. V tem času se namreč v njem nabere ogromno prahu, odmrle kože in posušenega potu. V treh letih pravzaprav vzglavnik prefiltrira kar do 30 litrov znoja! Si predstavljate koliko znoja je že prefiltriral vaš vzglavnik? In na ta vzglavnik boste legli tudi danes zvečer?

Za nekatere težave ni preproste rešitve. Kako do boljšega spanca, pa je rešitev lahko zelo preprosta: to je menjava vzglavnika. Pri Hitex-u priporočajo nakup vzglavnikov MemoDream, z novo generacijo spominske pene MemoTouch, ki so na vseh bencinskih servisih Petrol po Sloveniji lahko vaši do 70 % ceneje.  Trije različni vzglavniki MemoDream – klasičen, anatomski in otroški – so primerni za različne spalne položaje, za različne spalne potrebe. Vzglavniki omogočajo pravilen položaj hrbtenice, pomagajo odpravljati bolečine, izboljšajo spanec in poskrbijo za to, da pršice v njem nikakor niso dobrodošle.

vzglavniki_petrol

MemoDream vzglavniki

Kako vemo, da so našemu vzglavniku dnevi šteti?

Če niste prepričani ali je že čas zamenjavo vašega vzglavnika, lahko to enostavno preverite.

  • Ali je polnilo vzglavnika gladko oz. čutite »žogice« in neenakomerno porazdelitev polnila?
  • Ali ste vzglavnik dobili v dar od babice pred 10. leti?
  • Ali ko prepognete vzglavnik, ostane prepognjen?

Če ste na eno od zgornjih vprašanj odgovorili z »da«, je čas da zamenjate svoj vzglavnik.  Se sprašujete kako?

Izberite vzglavnik, ki ustreza vašemu spalnemu položaju

Pri izbiri vzglavnika je zelo pomembno v katerem položaju spite. Če položaje velikokrat spreminjate, potem pri Hitex-u priporočajo,  da izberete klasični vzglavnik. Ta nudi odlično oporo vašemu vratu v različnih položajih, ne glede na to, ali spite na trebuhu, boku ali hrbtu. Tovrstni klasični vzglavnik je primeren tudi za mlajše otroke, seveda v prilagojeni dimenziji za njih.

MemoDream Classic in MemoDream Junior

MemoDream Classic in MemoDream Junior

Za vse, ki najraje spite na boku ali hrbtu, priporočajo anatomski vzglavnik. Ta ponuja optimalno oporo in ga pri Hitex-u še posebej priporočajo vsem, ki se zbujate z bolečinami v vratu ali hrbtu, saj anatomska oblika vzglavnika omogoča pravilen položaj hrbtenice. Vratne mišice in vretenca bodo med spanjem razbremenjena, spali boste prijetno in se zbudili spočiti.

MemoDream Anatomic

MemoDream Anatomic

Če imate pogoste težave z alergijami, in bi radi svojemu zdravju privoščili vzglavnik, ki ne predstavlja ugodnega okolja za razvoj pršic, izberite Hitex vzglavnik iz nove generacije spominske pene MemoDream.

Na kaj je potrebno biti pozoren, ko izbirate nov vzglavnik?

Ko napoči čas za nakup novega vzglavnika imejte v mislih, da je glavna naloga vzglavnika ta, da podpira vašo glavo med spanjem. Mora biti torej tako oblikovan in tako visok, da zapolni prostor med glavo in rameni, kadar ležite, zato, da ostane hrbtenica zravnana. Le tako bo vaše telo med spanjem sproščeno, jutra pa brez neprijetnih zategovanj v predelu vratu in križa.

Vsi tisti, ki večino noči prespite na boku, boste dobro izbrali, če se odločite za Hitex vzglavnik MemoDream Anatomic. Tisti pa, ki radi spite na trebuhu ali hrbtu, boste potrebovali tanjši vzglavnik. Dobra izbira je vzglavnik MemoTouch Classic iz nove generacije spominske pene MemoTouch.

Kaj je spominska pena?

O vzglavnikih iz spominske pene je veliko govora, o tem, kaj sploh je spominska pena, pa je informacij precej manj.

Glede na to, da kar tretjino svojega življenja preživimo v postelji, je zelo pomembno na čem spimo. Se torej kljub vsem izdelkom, oglasom in debatam še vedno sprašujete, kaj je pravzaprav spominska pena? To je visokotehnološki material, ki ga je NASA v letu 1966 razvila za svoje astronavte, da bi jih pri vzletu zaščitila pred močnimi gravitacijskimi silami.

Ima namreč sposobnost, da tudi največje pritiske enakomerno porazdeli po površini in tako ponuja občutek breztežnosti. Kasneje se je spominska pena uporabljala v zdravstvene namene, predvsem v primerih, ko je bil bolnik dlje časa priklenjen na posteljo. Spominska pena je bila edini material, ki je omogočal boljši pretok krvi, zato so bile težave s preležaninami veliko manjše kot pri ležiščih iz ostalih materialov. Kmalu zatem, ko je njene pozitivne učinke in prednosti odkrila širša javnost, je spominska pena prišla v naše spalnice. V obliki jeder za ležišča in vzglavnike.

spominska-pena

Iz vesolja v vašo spalnico

Med podjetji, ki je spominsko peno prepoznalo kot izredno kvaliteten material v naši spalnici, je tudi podjetje Hitex, ki se že 20 let trudi izboljšati kakovost spanja in življenja nasploh. Toda podjetje je tukaj stopilo korak dalje. Razvilo je novo generacijo spominske pene MemoTouch, ki je izredno mehka in zelo prilagodljiva. Od običajne spominske pene se razlikuje po tem, da ostaja mehka, udobna in enako prožna ne glede na temperaturo in letni čas. Vzglavnik iz nove spominske pene so nadgradili z vertikalnimi kanali in tako naredili vzglavnik še dodatno bolj zračen. Spominska pena MemoTouch s svojo mehkobo razvaja vsako noč, vseh 365 dni na leto, medtem ko običajna spominska pena v hladnejših mesecih velikokrat postane trda in toga. Hitex je tako iz spominske pene nove generacije MemoTouch ustvaril 3 različne vzglavnike, ki navdušujejo: anatomski, klasični in otroški vzglavnik MemoDream.

MemoDream-vzglavniki

Ko se združi vrhunsko udobje in odličen spanec

Vzglavniki Hitex MemoDream združujejo prednosti in lastnosti treh vrst vzglavnikov: klasičnih vzglavnikov, vzglavnikov iz spominske pene in vzglavnikov iz lateksa. Nudijo ravno pravo trdoto spalne podlage, ki se popolnoma prilega obliki zgornjega dela telesa, odlično zmanjšujejo točke pritiska ter pomagajo izboljševati prekrvavitev. Na dotik in po strukturi je jedro vzglavnikov MemoDream podobno naravnemu lateksu, saj je z dodatnimi mikro porami tudi bolj zračno kot običajne spominske pene. Hitex MemoDream vzglavniki do potankosti in točkovno pravilno podprejo glavo in vrat, pomagajo zmanjševati bolečine ter so neugodno okolje za razvoj pršic. Hitex MemoDream vzglavniki so vzglavniki, ki ponujajo največ udobja ta hip!

Poslovite se od starega vzglavnika, dajte prostor boljšemu spancu z vzglavnikom MemoDream

Če ste se tudi vi odločili, da po tehtnem razmisleku zamenjate svoj vzglavnik, vam čestitamo. Vstopili ste v svet odličnega spanca, svežih juter brez bolečin in neprekinjenih sanj. Privoščite sebi in svojemu telesu neprecenljiv počitek ter se končno zbujajte spočiti. Hitex vzglavnike MemoDream poiščite na vseh bencinskih servisih Petrol po vsej Sloveniji, kjer so vam med 24. 4. in 14. 8. 2015 z zbiranjem točk zvestobe na voljo do kar 70 % ceneje, kar pomeni, da jih lahko dobite že od 9,99 € dalje.

akcija-memo-na-petrolu

Otroci so naš največji zaklad – poskrbimo, da bodo spali dobro in zdravo!

Naši dnevi so prepleteni z obveznostmi in različnimi napori, tako telesnimi kot miselnimi. Kaj pa naši otroci? Ko gremo na sprehod, prehodimo park v 100 korakih, naš malček jih naredi na enaki razdalji 300 ali več. Da, dnevi otrok so naporni. Veliko je dogajanja, veliko novih zanimivih stvari. Vsaka nova dogodivščina, vsaka nova izkušnja in vtis se zvečer, ko otrok leže k počitku, prelije v sanje. Poskrbite, da se bo vaš malček zbudil v nov dan spočit in pripravljen na vsakodnevne otroške izzive in obveznosti. Pri Hitex-u so prav za otropravljični-junak-SuperMemoke naredili vzglavnik MemoDream Junior, prav tako iz spominske pene nove generacije MemoTouch, poleg katerega bo ob nakupu vsak otrok prejel tudi darilo: igro SPOMIN.  Oblika in dimenzija vzglavnika je prilagojena drobnim otroškim postavam in omogoča pravilni spalni položaj ne glede na to, kako zelo se otrok med spanjem obrača.

Da bo spanec vaših malčkov še bolj prijeten, so v ponudbo vključili tudi zanimive pravljice za lahko noč, s katerimi bo vaš otrok s svojim super junakom,  po imenu SuperMemo odkrival novo hiško, pomagal zobostrahcem, poskrbel za lačne živali in užival na gozdni jasi. Z didaktičnimi igrami in nalogami, ki jih knjigice vsebujejo, pa ob tem razvijal tudi njihovo logično mišljenje.

knjiga-supermemo

Koliko ste pripravljeni odšteti za kakovosten spanec?

Ker tretjino svojega življenja preživimo v postelji. Pomislite, koliko kavic, čokolad in drugih razvad si privoščite vsakodnevno, pa niti pomislite ne, koliko denarja pravzaprav zapravite za stvari, ki vam omogočajo samo trenutno zadovoljstvo? Vse premalokrat pozornost namenimo svojemu vzglavniku in ga dejansko tudi zamenjamo.

Zamenjajte 70 minut trenutnega zadovoljstva za 1 odličen MemoDream vzglavnik oz. 7.665 ur kakovostnega spanca. Le po dobrem vzglavniku se dan pozna, po odličnih dnevih pa tudi boljše življenje.

Oglasno sporočilo


Sledite nam