fbpx

Pismo mlade mamice: ” Dragi, ne pozabi, da te ljubim!”

Družina, Odnosi, Odnosi v družini, Zanimivo

Dogodki, kot so poroka in otrok, v življenje zagotovo prinesejo nov pogled na življenje in prihodnost.

Postati mama je zagotovo ena najlepših vlog, ki jo ženska dobi v življenju. Hkrati pa je tudi težka in odgovorna. Težka za žensko, težka za partnerja in vezo med moškim in žensko. Življenje se postavi na glavo, v trenutku “midva” postane “mi”. Skozi lepe in tudi težke trenutke, na koncu človek spozna, da je ta “Mi”, nekaj najlepšega v življenju.

»Če bi vedela, kaj prinese materinstvo, bi svojemu možu napisala naslednje«,

je zapisala kanadska pisateljica in pedagoginja Tiffany Austin.

»Dragi moj,

Želim, da veš, da se bo najino življenje popolnoma spremenilo, tako na boljše kot tudi na slabše. Ker bom kmalu rodila, želim, da se pripraviš na spremembe, ki bodo vplivale na najini življenji kot tudi na najino partnerstvo.

Vedeti moraš, da te ljubim, čeprav morda v naslednjih nekaj mesecih ne bo videti tako. Morda ne bom imela moči, volje za normalen pogovor, pa vendar to ne bo pomenilo, da mi je vseeno in da te ne želim poslušati, ampak da sem preprosto utrujena. Že vnaprej se ti opravičujem, ker bo najin čas precej omejen.

Dejstvo, da bo v najino življenje vstopil otrok, ne pomeni, da te ne ljubim, ampak da bo to malo čudežno bitje okupiralo vsako mojo minuto. Včasih se ti bo zdelo, da sem se vdala, dvignila roke od vsega in da stežka skrbim za red v hiši, saj mi bo ukvarjanje z otročičkom vzelo več časa, kot si ti zdaj lahko predstavljaš.

mother baby

Če bom pobesnela, ko me boš vprašal: »Draga, kaj si počela ves dan?« , vedi, da to ni namerno. Namesto mene ti bo odgovorila izčrpana, prestrašena oseba, ki so ji zaupali najdragocenejše bitje na svetu.

Prosim te, da se v tem trenutku zavedaš, da te potrebujem bolj kot kdajkoli. Tvoja podpora bo takrat zame najpomembnejša, saj v večini primerov sploh ne bom vedela kaj počnem, in če je to, kar počnem sploh dobro za najinega otroka. Prosim te, samo spodbujaj me pri mojih dejanjih in da sem najboljša mama na svetu.

V mislih imej, da bova oba pomislila na razhod, saj se nama bo zazdelo, da si nisva več potrebna, vendar bo to le prehodna faza. Najin odnos se bo zagotovo spremenil in če to preživiva, ​​bo postal lepši, čustveno bogatejši. Sčasoma se bova naučila, kako uspešno vzgajati otroka, in poglobila najin odnos ter odkrila nove razsežnosti življenja. Skupaj bova premagala težke čase ter na koncu spoznala, da sva dozorela v boljša človeka. Čez leta, ko se bova ozrla nazaj, bova videla, da se je ves najin trud izplačal.

Ljubim te,

Tvoja T.«


Sledite nam