fbpx

Pilates- vadba slavnih

Človeško telo, Gibanje, Zanimivo, Življenjski slog

Pilates je zelo priljubljena vadba, zato se za trdne trebušne mišice in čvrsto zadnjico, obvezno lotite 4 pilates vaj.

Za čvrst trebuh in zadnjico vam priporočamo, da se lotite 4 najljubših pilates vaj slavne ameriške igralke Kate Hudson.

Kate Hudson

Znane osebnosti so pogosto »poskusni zajčki« najnovejših vadb, toda Kate Hudson,  je izjema. Svoji pilates vadbi ostaja zvesta že več kot 15 let. Njeni treningi obsegajo dva sklopa po tri do pet tedenskih vaj s kombinacijo različnih gibov in vaj. Opisani štirje sklopi vaj, so njena stalnica. Dodajte jih k drugim treningom in odkrili boste, zakaj je pilates priljubljen in ima dolgoročne rezultate.

Treningi: tri do pet krat na teden, vsako vajo delajte pravilno.

Čas vadbe: do 15 minut

Potrebujete: vadbeno blazino

1. Zvitek

1 sklop vaj

Ponovitev: 5

1a

A. Lezite na hrbet, z rokami odročeno nad glavo. Noge naj bodo iztegnjene s petami skupaj in stopala obrnjena navzven. Izdihnite, ko dvignite roke nad prsi.

1b

B. Potegnite trebušne mišice navznoter in se zvijte v sedeči položaj.

1c

C. Nadaljujte, dokler niste s trupom sklonjeni nad nogami. Z rokami sežete naprej. Vdih in izdih, nato se v obratnem vrstnem redu, vrnete v začetni položaj.

2. Raztegnite telo

1 sklop vaj

Ponovitev: 15

2a

A. Lezite na hrbet, pokrčite noge do pravega kota, da so kolena in boki v isti liniji. Peti stisnite skupaj in s prsti naredite »špičke«. Ramena dvignite od podlage, iztegnite in razširite svoje roke ob zunanjih straneh nog, dlani naj bodo obrnjene navznoter. Vdihnite.

2b

B. Izdihnite, ko noge vodoravno iztegnete pred sebe in hkrati roke iztegnete nad glavo. Dlani naj bodo obrnjene proti nogam. Nato se vrnete v začetni položaj.

3. Raztegnite noge

1 sklop vaj

Ponovitev: 10 na vsaki strani

3a

A. Lezite na desno stran, z iztegnjenimi nogami, stopala nekoliko pred boki in s petami skupaj. Položite roke za glavo ali raztegnite desno roko, tako da lahko glava počiva na njej. Dvignite levo nogo navzgor, če je možno do pravokotnega položaja na trup.

3b

B. Nato nogo s krožnim gibom pomaknite pravokotno pred sebe.

3c

C. Nogo premaknete za sebe, nato pa jo dvignite naravnost v začetni položaj. Zamenjajte stran in opravite celoten sklop.

4. “Poležavanje”

1 sklop vaj

Ponovitev: 6 na vsaki strani

4a

A. Lezite na svojo desno stran z iztegnjenimi nogami, rahlo pred boki. Položite roke za glavo ali raztegnite desno roko, tako da lahko glava počiva na njej. Dvignite levo nogo proti stropu, nato pa jo spustite proti tlom pred desno stopalo.

4b

B. Ponovno dvignite levo nogo naravnost navzgor, nato pa jo spustite proti tlom za desno nogo in ponovite šestkrat. Zamenjajte stran in opravite celoten sklop.

Oglejte si tudi video, z vajami za trebuh, noge in zadnjico, primeren za začetnike.

Vir: Shape.com

Po izboru uredništva


Sledite nam