S pilatesom do vitkega pasu

anonimni uporabnik, 11. oktober 2017
GibanjeOstalo

Da bi izgubili tistih nekaj odvečnih milimetrov in okrepili mišice, vam svetujemo, da občasno izvajate teh nekaj vaj.

Pilates je odličen skupek vaj za čvrsto in močno telo. Naslednjih 5 vaj je odličnih za krepitev mišic trebuha in posledično videz vitkejšega pasu.

Spuščanje kolen na stran

Sedite na tla in se oprite na podlahti. Nogi pokrčite ter ju dvignite do kota 90 stopinj. Vdihnite ter nogi spustite na eno stran, pri tem bodite pozorni, da zgornjega dela telesa ne premikate. Izdihnite in se vrnite na začetni položaj. Ponovite še na drugo stran. Predlagamo vam dve seriji po 10 – 15 ponovitev.

knee twist

Škarje

Lezite na hrbet, roki postavite za glavo, zgornji del (prsi) dvignite od tal. Levo nogo iztegnite in dvignite, hkrati pa se z desnim komolcem približajte levemu kolenu. Enako ponovite z desno nogo in levo roko. Naredite dve seriji po 10 ponovitev.

škarje

Plank (deska) na podlahteh z rotacijo trupa

Postavite se v položaj za plank, spustite na podlahti, roki stisnite v pest, stopali stisnite skupaj. Izdihnite in napnite mišice trebuha ter se obrnite na desno stran, tako da celotno težo prenesete na desno stopalo. Vrnite se na začetni položaj in ponovite še v levo stran. Naredite dve seriji po 10 ponovitev izmenično na vsako stran.

twisted plank twist

Stranski (bočni) plank z rotacijo trupa navzdol

Postavite se v stranski (bočni) plank. Vdihnite in se s trupom obrnite navzdol. Izdihnite in se vrnite na začetni položaj. Naredite 8 takih ponovitev, nato zamenjajte stran.

side plank

Izpadni korak z rotacijo trupa

Z desno nogo stopite naprej v položaj za izpadni korak, roki sklenite za glavo. Izdihnite, spustite se v počep in hkrati s trupom zarotirajte v desno. Vdihnite in se vrnite na začetni položaj. Naredite 10 ponovitev, nato zamenjajte nogi.

izpadni z rotacijo

Foto: Pinterest

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.

Več novic

New Report

Close