S pilatesom do vitkega pasu

Gibanje, Novice, Zanimivo, Zdravje

Da bi izgubili tistih nekaj odvečnih milimetrov in okrepili mišice, vam svetujemo, da občasno izvajate teh nekaj vaj.

Pilates je odličen skupek vaj za čvrsto in močno telo. Naslednjih 5 vaj je odličnih za krepitev mišic trebuha in posledično videz vitkejšega pasu.

Spuščanje kolen na stran

Sedite na tla in se oprite na podlahti. Nogi pokrčite ter ju dvignite do kota 90 stopinj. Vdihnite ter nogi spustite na eno stran, pri tem bodite pozorni, da zgornjega dela telesa ne premikate. Izdihnite in se vrnite na začetni položaj. Ponovite še na drugo stran. Predlagamo vam dve seriji po 10 – 15 ponovitev.

knee twist

Škarje

Lezite na hrbet, roki postavite za glavo, zgornji del (prsi) dvignite od tal. Levo nogo iztegnite in dvignite, hkrati pa se z desnim komolcem približajte levemu kolenu. Enako ponovite z desno nogo in levo roko. Naredite dve seriji po 10 ponovitev.

škarje

Plank (deska) na podlahteh z rotacijo trupa

Postavite se v položaj za plank, spustite na podlahti, roki stisnite v pest, stopali stisnite skupaj. Izdihnite in napnite mišice trebuha ter se obrnite na desno stran, tako da celotno težo prenesete na desno stopalo. Vrnite se na začetni položaj in ponovite še v levo stran. Naredite dve seriji po 10 ponovitev izmenično na vsako stran.

twisted plank twist

Stranski (bočni) plank z rotacijo trupa navzdol

Postavite se v stranski (bočni) plank. Vdihnite in se s trupom obrnite navzdol. Izdihnite in se vrnite na začetni položaj. Naredite 8 takih ponovitev, nato zamenjajte stran.

side plank

Izpadni korak z rotacijo trupa

Z desno nogo stopite naprej v položaj za izpadni korak, roki sklenite za glavo. Izdihnite, spustite se v počep in hkrati s trupom zarotirajte v desno. Vdihnite in se vrnite na začetni položaj. Naredite 10 ponovitev, nato zamenjajte nogi.

izpadni z rotacijo

Foto: Pinterest

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.