Pia Hren, moderatorka na portalu Med.Over.Net

Moderatorji, Zasvojenosti

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala in forumov Med.Over.Net, predstavljamo vam moderatorko Pio Hren, ki na forumu Zasvojenost in pomoč nudi podporo in strokovno pomoč ljudem s težavami z zasvojenostmi in njihovim svojcem.

Pia Hren, diplomirana biopsihologinja

Pia Hren je diplomirala leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala še na podiplomski program. Do zaključka študija ji manjka še magistrsko delo.

Med študijem je morala opraviti praktično delo v izbrani ustanovi. Ker jo je tematika odvisnosti že od nekdaj zelo zanimala, se je odločila, da se preizkusi v Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Delo ji je postalo zelo zanimivo.

Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom, hkrati pa tedensko prostovoljno hodila še v sorodno ustanovo – Terapevtsko skupnost za zasvojene s pridruženimi težavami v duševnem zdravju Ljubljana – Sostro, ki tudi deluje v okviru Zavoda Pelikan – Karitas.

Kmalu po tem se ji je odprla priložnost za delo v terapevtski skupnosti v Višnji Gori in tako je danes v njej zaposlena kot svetovalka že približno leto in pol.

Pia Hren se vsak dan z veseljem vrača na delo.

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.