fbpx

Pepelka, baletna pravljica za otroke – znani so izžrebanci

Novice

Znani so izžrebanci nagradne igre Pepelka, baletna pravljica za otroke.

Pepelka

Izžrebali smo 4 srečneže, ki bodo prejeli vsak po 2 vstopnici za ogled predstave Pepelka, v torek 19.3.2013 ob 17.00 uri, v Linhartovi dvorani, Cankarjev dom.

Izžrebanci so:

  • Breda Venturini
  • Mojca Polajnar
  • Jasna Knez
  • Nada Bombač

 Čestitamo in se hkrati zahvaljujemo vsem sodelujočim za sodelovanje.

Nova predstava baletna pravljica PEPELKA

Z vzgojno-izobraževalno interaktivno priredbo baletne predstave Pepelka odpiramo nov sklop predstav, v katerem bomo otrokom približati balet. Naslednja baletna predstava nosi naslov »Beli labod« in je nadaljevanje, kar so otroci izvedeli o baletu v Pepelki.

Pepelka

Baletno pravljico Pepelka smo izbrali zaradi njene izredne priljubljenosti, saj je znana po vsem svetu, in kar je najbolj pomembno, poznajo jo vsi otroci.

Pravljico smo priredili za otroke, saj želimo v predstavi predstaviti tudi nekatere dogodke, ki so se v zgodovini v resnici zgodili. Kralj Ludvik XIV. (1638-1715), imenovan tudi Sončni kralj, je namreč povabil na svoj grad največje učitelje, koreografe in plesalce ter zapisal prve plesne korake in s tem začel razvoj klasičnega baleta. V sami predstavi otroci poleg izobraževalnega elementa spoznavanja klasičnega baleta in ostalih plesov kot so: pavana, španski ples, arabski ples, ..doživijo tudi čisto prave čarovnije. Osrednji lik dvornega čarovnika tvori povezovalno in interaktivno figuro, ki jo otroci obožujejo. Baletna pravljica Pepelka je prava paša za oči za obiskovalce od tretjega leta dalje.

Predstava traja 45 minut.
Za otroke od 3. leta starosti

Pepelka, baletna pravljica za otroke, je 16.3.2013 ob 17:30 uri že razprodana.
Zaradi izjemnega zanimanja za ogled predstave, je na voljo dodaten datum in sicer v torek, 19.3.2013 ob 17.00 uri, v Linhartovi dvorani, Cankarjev dom.

Nagradno vprašanje:

Nagradna igra je zaključena.

Oglasno sporočilo


Sledite nam