fbpx

Pazi, kje sediš…

Novice

Današnji čas je poln stresa in hitenja . Vsakdanje obveznosti nas izčrpavajo in si moramo vzeti tudi čas za počitek in sprostitev.

Današnji čas je poln stresa in hitenja . Vsakdanje obveznosti nas izčrpavajo in si moramo vzeti tudi čas za počitek in sprostitev.

Naš dom je varno zatočišče pred zunanjim svetom. Doma se spočijemo, preživljamo čas z družino, prijatelji,…  Za dobro počutje je pomembna tudi primerna oprema prostorov,

skrbno izbrani elementi poskrbijo, da se dnevno radi vračamo v svoj dom. Osrednji del dnevnega prostora predstavlja tudi sedežna garnitura, katera po napornem dnevu kar vabi, da nas zapelje v svoj objem.  Le pravilno izbrana sedežna garnitura nam bo nudila udobje in zadovoljstvo ob uporabi.

Različne vrste in izvedbe sedežnih garnitur

Na tržišču obstaja veliko različnih vrst in izvedb sedežnih garnitur. V podjetju Žakelj poskrbijo, da  za vsakega kupca najdejo najboljšo rešitev. Stranke lahko izbirajo izmed številnimi modeli in oblikami sedežnih garnitur. Sedežno garnituro dimenzijsko prilagodijo prostoru, da je dani prostor čimbolj optimalno izkoriščen. Oblikovno pa se lahko kupec odloči med klasiko ali za moderen design, kateri  je v zadnjem času bistvenega pomena, saj kupci namenijo velik poudarek na to, kako bo sedežna garnitura videti , saj predstavlja osrednji del prostora.

Funkcionalnost sedežne garniture

Pomembna je tudi funkcionalnost, da nam sedežna garnitura nudi udobje, kakršno nam ustreza.  Za funkcionalnost poskrbijo dodatki , kot so vzglavniki, relax mehanizmi, izvlečna ležišča,…  Podjetje Žakelj še posebno pozornost posveča dodatkom in mehanizmom, kateri sedežno garnituro naredijo še bolj uporabno za vse načine sedenja.

 

na rjavi sofi

Relax funkcija nudi popolno sprostitev. Izbirate lahko med mehansko ali ekektrično različico.

Pri izbiri sedežne garniture je pomembna tudi globina sedežnega dela. Za tiste, ki na sedežni garnituri radi poležavajo, je primerna izbira bolj širokega sedišča, da nudi občutek prostornosti.  Za take, ki pa radi pravilno sedijo z podporo hrbtišča, pa je bolj primeren ožji sedež in dovolj visoko naslonjalo oziroma kombinacija z vzglavniki. Seveda pa lahko na isti sedežni garnituri združimo eno z drugim, da je primerna za vse družinske člane. Če imamo stisko z prostorom, ali če pogosto gostimo obiske tudi ponoči, je praktično izvlečno ležišče, s katerim v hipu sedežno garnituro spremenimo v posteljo. Ležišča pa so lahko praktična tudi, ko si zaželimo večje ležalne površine za poležavanje ali za igro z otroki. Tako predstavlja prijeten udoben kotiček za igro in druženje.

 

lezeca punca

Nagibni naslon dobro služi tudi kot vzglavnik

Pravilna izbira barve

Poleg vseh tehničnih lastnosti, je pomembna tudi pravilna izbira barve sedežne garniture. Za večje svetle prostore imamo proste roke pri izbiri barve in si lahko izberemo tudi temnejše ali pa bolj živahne odtenke barv, za manjše prostore, po možnosti še z manj svetlobe, pa so bolj primerni svetli naravni odtenki, saj optično prostor povečajo. Živahnost pa vnesemo z dodatki, kot so okrasne blazine, tabureji, preproge, vaze,…

 

rica--lq

Sedežna garnitura s kakovostnim ležiščem primernim za vsakdnevno spanje

Sedežna garnitura je element, ki ga kupujemo za daljše časovno obdobje, zato je pomembno, da je odločitev in izbira prava. V salonih Žakelj imajo razstavljene modele sedežnih garnitur, kjer si jih lahko ogledate, preizkusite udobje in izbirate med pestro ponudbo tkanin, mikrotkanin in usnja.

Kadar pa smo v dvomih in se sami ne znamo pravilno odločiti, v podjetju Žakelj nudijo tudi svetovanje na domu, kjer vam prostor izmerijo in pomagajo pri odločitvi za model in obliko sedežne garniture. Nekdo, ki na prostor gleda z drugimi očmi – objektivno, lahko predlaga kakšno rešitev, na katero sami niti ne pomislimo in s tem ustvarimo nove razsežnosti prostoru.

Oglasno sporočilo


Sledite nam