fbpx

Paradižnik Lušt iz integrirane pridelave

Novice, Zanimivo

V Prekmurju letos že tretjo sezono na integriran način pridelujejo pravi slovenski paradižnik LUŠT, ki ga odlikujejo okus, zvežina in sočnost.

integrirani_logo

Sveži, sočni, okusni, zdravi paradižniki iz Prekmurja.

V Prekmurju letos že tretjo sezono na integriran način pridelujejo pravi slovenski paradižnik LUŠT, ki ga odlikujejo okus, zvežina in sočnost. Posebnost zgodbe LUŠTnega paradižnika je poseben način integrirane pridelave, ki omogoča rast in obiranje paradižnikov tudi pozimi. Zasajeni so v naravno mešanico šote in kokosovih vlaken oziroma v t.i. organski substrat.

Tudi ogrevanje je v sodelovanju z naravo. Ob rastlinjaku se namreč nahaja velik ogrevalni potencial –  geotermalna vrtina.

lust-paradiznik

Svežina in poln okus je tisto, kar odlikuje LUŠTni grozdasti paradižnik.

Pomagajo jim čmrlji, zalivajo z deževnico, obirajo ročno

LUŠTne paradižnike oprašujejo čisto pravi čmrlji, ki so del stalne favne v rastlinjaku. Tam opravljajo svojo naravno nalogo opraševanja. So pa čmrlji tudi živi dokaz, da se pri njihovem načinu integrirane pridelave ne uporabljajo strupena škropiva, saj bi v nasprotnem primeru čmrlji prav gotovo poginili.

Če rastline ali plodove vseeno napadejo kakšni škodljivci, imajo v rastlinjaku njihove naravne sovražnike, t.i. plenilce, ki na naraven način opravijo z njimi.

LUŠTne paradižnike redno zalivajo z deževnico, ki jo zbirajo v laguni ob rastlinjaku. Vsi paradižniki pa so obrani ročno. Tako je zagotovljeno, da so obrani točno tisti paradižniki, ki so glede na zrelost za to primerni. Tudi zato je okus LUŠTnega paradižnika kot z vašega domačega vrta, pa čeprav izven sezonsko.

obiranje-paradiznika

Za vzgojo dobrega paradižnika je potrebo tudi veliko nege in ljubezni.

Le najboljši je LUŠT

Ni pa vsak paradižnik, pridelan in obran v njihovem rastlinjaku, LUŠTen paradižnik. Ampak le tisti, dozorel na rastlini, kar mu daje polno rdečo barvo in visoko vsebnost likopena – naravnega antioksidanta.

Ta v najkrajšem možnem času, brez dolgih transportov in zorenja v hladilnici, naravno zrel in okusen doseže vse vas, ki radi razvajate brbončice s prvovrstnim okusom tega rajskega sadeža.

Zato je paradižnik LUŠT, v prepoznavnih črnih zabojčkih označenimi z znakom integrirani:  Okusen. Svež. Zdrav. Rdeč. Sočen. Poln. In Dišeč. Pravi slovenski paradižnik, torej! Tak kot z vašega vrta ali vrta vaše babice.

lust-paradiznik-rast

Ker LUŠTni paradižnik dozori na rastlini in ne med transportom, ima odličen okus.

Ste vedeli?

Rdeč paradižnik, dozorel na rastlini, ima visoko vsebnost likopena. Likopen je naravni antioksidant, ki lahko zmanjša tveganje za nastanek nekaterih vrst raka in zavira nastanek bolezni srca.

Oglasno sporočilo


Sledite nam