fbpx

Pa še to … ob koncu leta

Družina, Izpostavljeno, Partnerji, Zanimivo, Življenjski slog

December je mesec, ki združuje, zbližuje, zaključuje.

Tudi VAM, spoštovani bralci,
voščimo lepe želje in vse dobro v letu 2019.


Cenimo, da skupaj z nami soustvarjate, nas spremljate.


Letošnji december smo na Med.Over.Net kot osrednji tematiki izpostavili:

kaj je tvoja definicija ljubezni in kaj tebi pomeni decembrski vrvež;

kot družbeno odgovorno podjetje smo dobrodelno zbirali hrano in kozmetiko za ogrožene družine Anine zvezdice.


Vprašanje, kaj je ljubezen, je najverjetneje staro kot samo človeštvo. Naše predstave o pojmu ljubezni se spreminjajo čez leta in pridobljene izkušnje. Vsekakor pa je ljubezen v vsakem izmed nas. 

“Ljubezen je stvar čustev in ne volje. Ne morem ljubiti, zato ker hočem, še manj zato, ker moram, zato je obvezna ljubezen neumnost.” Kant

“Tisto, kar je najlepše na iskreni in globoki ljubezni, pri kateri je vse lepo, je to, da v odnosu do tistega, ki ga ljubimo, niti ena naša slabost ne pride do izraza. Marsikaj, kar je v nas slabega izpuhti, tisto, kar je dobrega pa se potroji.” Ivo Andrić


Pa ti, si se že kdaj vprašal/a, kaj je tvoja definicija LJUBEZNI?

O temi se pogovarjamo na največjem slovenskem forumu Starševski čvek
Ne maram govoriti o ljubezni

Definicija ljubezni

»Ljubezen je čustvena navezanost in naklonjenost drugim osebam, sicer pa ta pojem lahko povezujemo tudi z dejavnostmi (npr. ljubezen do učenja), z drugimi živimi bitji (ljubezen do živali; ljubezen do narave) in z ostalimi pojmi (ljubezen do glasbe)«

vir: Wikipedija


Kako o ljubezni razmišljajo …

Zori Jakolin

“Ljubezen je najmočnejše čustvo ever. Vsi si jo želimo in po njej hrepenimo, ko jo imamo, se bojimo, da jo izgubimo. Zato jo negujmo vsak dan znova in znova.”

Anja Ščuka

“Ljubezen je gonilo vsega dobrega in najbrž tudi smisel naših življenj. Zaradi ljubezni dosegamo najvišje cilje in doživljamo najgloblja čustva, zaradi ljubezni trpimo in se veselimo, zaradi nje smo na smrt prestrašeni ali do konca pogumni, surovo nemočni ali vsemogočni …”

Jasna Suhadolc

“Ljubezen je mirnost, ki jo čutim v objemu, in je občutek, da je vse prav točno tako, kot je.”

Jasna Triller

“Šele ko dosežemo ljubezen do sebe in življenja iskreno, potem lahko ljubimo kogarkoli in karkoli. To je pogoj, v bistvu naša odgovornost.”

Darja Kaltnekar

“Ljubezen je kot jutranje sonce. Žari, pa te ne zaslepi. Greje, ampak ne opeče. Veseliš se trenutka, ko spet zasije, ampak ko je skrito, ga ne pogrešaš, ker veš, da je tam.”

Sandra Macele

“Stara obljuba pravi, da je ljubezen “v dobrem in slabem”. “V dobrem” je res sladka. Vendar prava se pokaže “v slabem”.

Milan Krajnc

“Če bi mogel opisati Ljubezen, bi narisal njen obraz!”

V temi decembrski vrvež na forumu Starševski čvek se pogovarjamo o nasičenosti vsega, povsod. Je obdarovanje naporno? Je zaradi obdarovanja decembrsko vzdušje obremenjujoče? Dobimo za darilo vedno to, kar pričakujemo? Imamo dovolj dobrih idej, da obdarimo s takšnim darilom, za katerega vemo, da ga bo oseba vesela? Se lahko darilo, ki ga prejmemo in nam ni všeč, podari naprej? Kako preživite svoj božični dan? In novoletne praznike? Vam je ljubše če ste sami ali v družbi?


Vse in še več v temi:
Ste vsi navdušeni nad veselim decembrom, lučkami, šopingi?Sledite nam