Otroški bazar in Festival za tretje življenjsko obdobje

anonimni uporabnik, 17. maj 2013
Ostalo

Otroški bazar in Festival za tretje življenjsko obdobje odpirata vrata v Mariboru

Maribor, 16. maj 2013 – Generalna skupščina Združenih narodov je včerajšnji 15. maj razglasila za mednarodni dan družin. Njegovo letošnje geslo je Spodbujanje družbenega vključevanja in medgeneracijske solidarnosti. V tem duhu pripravljamo konec tedna, natančneje od 17. do 19. maja, v Ledni dvorani v Mariboru 2. sejem za družine Otroški bazar in 1. Festival za tretje življenjsko obdobje. Prireditvi bosta ustvarili resnično medgeneracijsko vzdušje, starejše generacije bodo prenašale znanje na mlajše in obratno. Obiskovalci se bodo sprehodili med sejemskimi prostori, se izobraževali in družili v številnih delavnicah, na Zunanji ploščadi in ob Odprtem odru.

Sejem

Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljene novosti s področja opremljanja otroških prostorov, mode, zdrave prehrane, preživljanja prostega časa, izobraževanja, otroške literature, medijev, družinskega turizma, kulturnih in športnih vsebin. Na sejemski razstavi festivala pa se bodo predstavili razstavljavci z informacijami, izdelki in storitvami, ki spodbujajo aktivno staranje in izboljšujejo življenje starejših. Zastopana bodo področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, zavarovalništva, kozmetike, prehranskih dopolnil, oblačil idr. Obiskovalci obeh sejmov bodo lahko izkoristili številne sejemske popuste.

Medgeneracijski kotiček

V medgeneracijskem kotičku se bodo različne generacije družile ob miselnem športu s kartami – bridžu, izdelovale bodo rože iz krep papirja in ključe iz borovega lubja, izražale svojo ustvarjalnost v likovnih in slikarskih delavnicah, članice Zveze kmetic Slovenije pa bodo otroke, starše in stare starše celo učile kuhanja.

Ustvarjalni kotiček

V Ustvarjalnem kotičku bodo potekale učne ure angleščine, likovne delavnice, otroci bodo izdelovali pomladno cvetje, origami, svetilnike, pisane gumbke, nakit, okrasne magnetke in poštne kape.

Raziskovalni kotiček

Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem raziskovalnem kotičku pripravil kemijske, biološke, električne, fizikalne in druge delavnice. Otroci bodo izdelovali vulkane, polimere, rakete, letala, telefonske govorilnice idr.

Zunanja ploščad

Ob letečem avtobusu Zveze prijateljev mladine Maribor bodo otroci izdelovali inštrumente iz naravnih in odpadnih materialov, se udeležili senzoričnih delavnic in skozi igro spoznavali izkustveno učenje v skupini. ZOO park Rožman bo pripeljal enogrbo kamelo Lajko, pritlikave zajce, kokljo s piščanci, grško želvo in črnega laboda. Otroci bodo spoznali delo terapevtskih psov, delo policistov, se naučili hoje s hoduljami in tekmovali v videoigrici Skylanders Giants na Dabldeker party busu.

Odprti oder

Na Odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar se bo v nedeljo zaključil s festivalom Korajža velja ter skupino U3 in udeleženko slovenske popevke in Misije Evrovizije Manuello Brečko.

Tržnica rabljene otroške opreme

Starši bodo imeli možnost kupovati in prodajati vozičke, avtosedeže, stajice, posteljice in drugo opremo v Bazarkovi tržnici rabljene otroške opreme.

Dobrodelna akcija

Od samega začetka Otroški bazar namenja posebno pozornost dobrodelnosti. Tokrat boste obiskovalci Otroškega bazarja Maribor lahko ob nakupu dobrodelne Bazarkove majice, 1 EUR od nakupa donirali za delovanje telefona otrok in mladostnikov – TOM TELEFONA. Telefonska številka TOM TELEFONA 116 111 je namenjena otrokom in mladostnikom v stiski.

Akcija NAJSRČEKBIJE

Otroški bazar podpira akcijo NAJSRČEKBIJE. Gre za družbeno koristno akcijo usposabljanja staršev ter delavcev v vrtcih in osnovnih šolah za situacije, ko je potrebno znanje temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok. Organizira jo dobrodelna ustanova DANU filantropija v sodelovanju z UKC Ljubljana in ob podpori spletnega portala Ringaraja.net. V prvih 2 letih obstoja akcije je izobraževanje opravilo več kot 2.000 tečajnikov iz 45 slovenskih vrtcev in šol. Upamo, da se bodo gibanju NAJSRČEKBIJE v prihodnje priključili še vsi ostali vrtci in šole, tako da bodo vsi naši mali srčki brezskrbno in varno utripali.

NE SPREGLEJTE! Športna Pomlad

V času Otroškega bazarja poteka ob Ledni dvorani in tudi na različnih lokacijah v Mariboru Festival športa in zabave Športna pomlad. V okviru festivala bodo otroci spoznavali različne športe, od kegljanja, plesa, potapljanja, namiznega tenisa, konjeništva, se udeležili tekmovanj, ustvarjalnih delavnic in predstav. Več na: www.sportnapomlad.si.

VSTOP IN VSE VSEBINE SO BREZPLAČNE

www.otroskibazar.si/maribor in www.otroskibazar.si/maribor/f3zo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,669
25.03.2024 ob 19:31
112,967
29.03.2024 ob 13:57
Preberi več

Več novic

New Report

Close