fbpx

Otroci ustvarjajo za otroke

Dogodki, Zanimivo

V slovenske osnovne šole in vrtce tudi letošnjo jesen prihaja akcija PEZovo obdarovanje, v okviru katere bodo številni otroci ustvarjali mehke Objemčke. To so simpatične igrače iz cunj, ki jih otroci v …

V slovenske osnovne šole in vrtce tudi letošnjo jesen prihaja akcija PEZovo obdarovanje, v okviru katere bodo številni otroci ustvarjali mehke Objemčke. To so simpatične igrače iz cunj, ki jih otroci v vrtcih in prvi triadi osnovne šole izdelujejo pod mentorstvom vzgojiteljic in učiteljic, nato pa podarijo starejšim ali otrokom, ki svoj čas preživljajo v bolnišnicah, zavodih ter varnih hišah ali pa jih je življenje kako drugače prikrajšalo.

Akcija, ki bo tokrat potekala že petič zapored je v preteklosti tako pri otrocih, kot pri odraslih, naletela na odličen odziv. V preteklih akcijah so izdelali že več tisoč igrač različnih oblik, barv in velikosti in jih nato podarili pomoči potrebnim ali bolnim otrokom, ki so jih seveda z velikim veseljem sprejeli.

projekt-obdarovanje

Glavni namen akcije je povezovanje otrok, zbujanje in učenje sočutja, dobrih del in prijateljstva. Tu so v pomoč tudi pravljice in sladka presenečenja, ki otroke še dodatno motivirajo k ustvarjanju. V dosedanjih dobrodelnih akcijah PEZovo obdarovanje je sodelovalo že na tisoče otrok iz vse Slovenije, kar dokazuje, da jim ni vseeno za sovrstnike. Prepričani smo, da bodo letos to druščino še močno povečali in skupaj ponovno vsaj za trenutek narisali nasmehe na obraze mnogih otrok.Prijave za vrtčevske skupine in razrede prve triade osnovnih šol bodo možne od 25. oktobra dalje na spletnem portalu www.pez.si, Objemčke pa bomo vsi skupaj podarjali vse do konca januarja. Tako bodo otroci tudi po prazničnem decembru imeli občutek, da še vedno mislimo nanje in jim stojimo ob strani.

Vse informacije o izvedbi, prijavi in poteku akcije lahko najdete na spletnem portalu www.pez.si.

Po izboru uredništva


Sledite nam