fbpx

Otroci Triglava na novem igrišču v Slovenski Bistrici

Dom & prosti čas

Zavarovalnica Triglav v okviru družbeno odgovornega projekta Otroci Triglava že tretje leto zapored postavlja in obnavlja otroška igrišča po vsej Sloveniji. Z novimi igrali se lahko zdaj pohvali enota …

Zavarovalnica Triglav v okviru družbeno odgovornega projekta Otroci Triglava že tretje leto zapored postavlja in obnavlja otroška igrišča po vsej Sloveniji. Z novimi igrali se lahko zdaj pohvali enota Marinškov dom, vrtca Otona Župančiča v Slovenski Bistrici, ki je svoja vrata prvič odprl v začetku letošnjega septembra. Največja slovenska zavarovalnica, ki ima eno od svojih dvanajstih območnih enot tudi na Štajerskem, predstavništvo pa v Slovenski Bistrici, je tako prispevala k prijaznejšemu in varnejšemu okolju za najmlajše.

Otroški živ žav, kostanjev piknik, ličkanje koruze, maskota Zavarovalnice Triglav Kuža Pazi in slovesna otvoritev novega večnamenskega igrala, katerega nakup je omogočila Zavarovalnica Triglav, so zaznamovali popoldansko druženje na igrišču enote Marinškov dom, vrtca Otona Župančiča v Slovenski Bistrici. Otroci od enega do treh let bodo zdaj lahko brezskrbno preživljali prijetne vrtčevske urice na novem in varnem igralu s stopničkami, mrežo in toboganom. Otroci imajo zdaj možnost preizkušanja svojih športnih in drugih spretnosti ter druženja na varnih igralih.

Zavarovalnica_Triglav_3815

Za spodbudno in varno otroštvo

Prenovljeno igralo sta slovesno odprla Uroš Skuhala, direktor Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav, in Ivana Leskovar, ravnateljica vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica. »V Zavarovalnici Triglav smo že tradicionalno povezani z lokalnim okoljem, v katerem poslujemo. Zavedamo se, da so otroci izjemno pomemben del tega okolja. Pravico do varne in brezskrbne igre razumemo kot enega osnovnih pogojev za njihov razvoj. Zato podpiramo tovrstne družbeno odgovorne aktivnosti in najmlajšim omogočamo, da čim bolj uživajo, razvijajo svoje potenciale ter se izražajo v stimulativnem, zdravem in varnem okolju,« je povedal novi direktor mariborske območne enote Zavarovalnice Triglav. Ivana Leskovar, ravnateljica vrtca, pa se je iskreno zahvalila za novo igralo in dejala: »Malčkom so potrebni raznovrstni gibalni izzivi in pogledi iz različnih perspektiv. Izzivi, ki jih ponuja novo igralo, bodo otroke vodili v osvajanje in utrjevanje gibalnih veščin. V sodelovanju z Zavarovalnico Triglav dokazujemo vzajemnost in medsebojno odvisnost. Z roko v roki lahko delamo v dobro otrok. Prepričana sem, da nam lahko le tako uspeva uresničiti vse, česar se lotimo z odprtim srcem. Navsezadnje to delamo samo za tiste, ki bodo nekoč krojili našo prihodnost.«

Brezskrbno že na 12 igriščih

Igrala vrtca v Slovenski Bistrici so že dvanajsta po vrsti, katerih postavitev je omogočila Zavarovalnica Triglav. V treh letih je največja slovenska zavarovalnica pomagala obnoviti in prenoviti tudi igrišča na lokacijah Osnovne šole v Krškem, Športnega parka na Brezovici, Drežnice nad Kobaridom, štirih krajev nad Igom (Visoko, Škrilje, Zapotok in Golo), Mežice, Osnovne šole Stražišče pri Kranju in ob koči Svetega Jošta nad Kranjem. Cilj projekta Otroci Triglava, ki ga že tretje leto uspešno izvaja zavarovalnica, je otrokom omogočiti igro v varnem, čistem in lepem okolju ter jim nuditi optimalne možnosti za razvoj. Z namenom, da bodo najmlajši še bolj igrivi, iskrivi, veseli in zadovoljni. Da bodo v igri preprosto srečnejši.

Po izboru uredništva


Sledite nam