fbpx

Otroci Triglava na novem igrišču v Drski

Dom & prosti čas

Zavarovalnica Triglav v okviru svojega družbeno odgovornega projekta Otroci Triglava že tretje leto zapored postavlja in obnavlja otroška igrišča po vsej Sloveniji. Igrišče v Krajevni skupnosti Drska …

Zavarovalnica Triglav v okviru svojega družbeno odgovornega projekta Otroci Triglava že tretje leto zapored postavlja in obnavlja otroška igrišča po vsej Sloveniji. Igrišče v Krajevni skupnosti Drska v Novem mestu je že trinajsto po vrsti, na katerem stojijo nova igrala. Največja slovenska zavarovalnica, ki ima eno od svojih dvanajstih območnih enot tudi na Dolenjskem, je tako prispevala k prijaznejšemu in varnejšemu okolju za najmlajše.

Igra je sestavni del otroštva. Naloga vseh, ki igro omogočajo, pa je, da otrokom pri tej dejavnosti med drugim zagotovijo čim boljšo zaščito in večjo varnost. Veselje in sreča sta se izrisala na otroških obrazih, ki so se včeraj popoldne skupaj s starši in drugimi krajani zbrali na slovesni otvoritvi novih igral na zelenici Športnega društva Drska iz Novega mesta. Zavarovalnica Triglav in Krajevna skupnost Drska sta s skupnimi močmi zagotovili postavitev novega večnamenskega igrala, ki ga bodo lahko otroci uporabljali za brezskrbno igro na prostem. Otroci imajo v tem kraju zdaj možnost preizkušanja svojih športnih in drugih spretnosti ter druženja na varnih igralih.

Odprtje-igrisca-NM-ZT

Vračajo družbi

Dogodek je zaznamoval bogat spremljevalni program s plesno-glasbenimi nastopi otrok iz Vrtca Pedenjped, Osnovne šole Drska, Plesno navijaške skupine Krkice iz Športnega društva Drska in Plesnega studia iz Novega mesta. Vseskozi je zbrane zabavala tudi maskota Zavarovalnice Triglav Kuža Pazi. Ob uradnem prerezu traku je Edo Povhe, direktor Območne enote Novo mesto Zavarovalnice Triglav, povedal: »V Zavarovalnici Triglav se zavedamo pomena razvoja in ureditve lokalnega okolja. Opažamo, da starši v urbanih okoljih pogrešajo varna in čista igrišča, mladi pa prostor za kakovostno preživljanje prostega časa. Z namenom, da bi bili prostori, namenjeni igri, ustrezno prilagojeni potrebam otrok in varnostnim zahtevam ter poligon za razvoj najmlajših, podpiramo tovrstne družbeno odgovorne projekte in tako vračamo družbi, v kateri poslujemo.« Predsednik Športnega društva Drska Matjaž Papež pa je dodal: »V našem bivalnem okolju sta dva vrtca in osnovna šola. To pomeni, da tu prebiva veliko mladih družin. Dejavnostim, ki jih ŠD Drska ponuja najmlajšim, dodajamo še eno pridobitev – nova igrala na igrišču Šegove ulice v okviru medgeneracijskega središča. Verjamemo, da bodo tudi zato otroci in njihovi starši več časa preživeli v naravi in na igriščih, kjer prevladujeta veselje in razigranost.« Po uradni otvoritvi so otroci navdušeno preizkusili nova igrala in se posladkali s pečenim kostanjem.

Brezskrbno že na 13 igriščih

Igrala na zelenici Športnega društva Drska so že trinajsta po vrsti, katerih postavitev je omogočila Zavarovalnica Triglav. V treh letih je največja slovenska zavarovalnica pomagala obnoviti in prenoviti tudi igrišča na lokacijah Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja v Krškem, Osnovne šole Gorica v Velenju, Športnega parka na Brezovici, Drežnice nad Kobaridom, štirih krajev nad Igom (Visoko, Škrilje, Zapotok in Golo), Mežice, Osnovne šole Stražišče pri Kranju, ob koči Svetega Jošta nad Kranjem in v vrtcu Otona Župančiča v Slovenski Bistrici. Cilj projekta Otroci Triglava, ki ga že tretje leto uspešno izvaja zavarovalnica, je otrokom omogočiti igro v varnem, čistem in lepem okolju ter jim nuditi optimalne možnosti za razvoj. Z namenom, da bodo najmlajši še bolj igrivi, iskrivi, veseli in zadovoljni. Da bodo v igri preprosto srečnejši.

Po izboru uredništva


Sledite nam