fbpx

Osupljivo: 78- letnica dokazala, da so leta le številka

Zanimivo, Zdravje, Življenjski slog

Če iščete navdih, potem vas bo ta video zagotovo prepričal. Prepričal, da velja pregovor, kjer je volja je tudi pot.

Pred dvema letoma, je bila Shirley Trimm Webb, kot mnoge ženske njene starosti, precej neaktivna. Razen košnje trave, ni počela nič drugega. Zdaj pa ta 78 letna dama brez težav izvaja vajo mrtvi dvig, s težo 100 kilogramov in še malo več.

Za vadbo jo je navdušila vnukinja in skupaj sta se včlanili v fitnes v Illinoisu. Takrat Shirley ni bila sposobna vstati iz tal brez pomoči, niti se povzpeti po stopnicah, ne da bi se držala za ograjo. Zdaj z lahkoto dela oboje, po šestih mesecih treninga pa brez težav dvigne čez 100 kg pri izvajanju vaje mrtvi dvig (ang. deadlift).

cover shirley

»V fitnesu jo zdaj vsi poznajo in pozdravljajo«, pravi njen trener John Wright, ki še ni imel stranke te starosti in pripomni »Shirley je navdih za vse in prav zabavno je gledati vse to«. Njen sin Ed Webb navdušeno doda: »Po objavi njene zgodbe v časopisu, so se v lokalne fitnes centre vključile še druge starejše dame«.

Shirley je nosilka rekorda držav Illinois in Missouri v mrtvem dvigu. Ed mamo naziva z HERcules in napoveduje, da je njen naslednji korak postaviti državni rekord, kar niti ne bo težko, saj do sedaj še nihče njenih let ni imel takih rezultatov.

Shirley dokazuje, da se nihče ne bi smel počutiti omejenega zaradi starosti in da nikoli ni prepozno za spremembe v življenju. »Nimam se namena ustaviti zdaj«, je dejala. »Ko odhajam iz telovadnice, se počutim precej boljše kot, ko vstopim vanjo. Počutim se vrhunsko«, pravi Shirley. Naslednjič, ko zaslišite »Še moja babica dvigne več«, si zapomnite, da to ni žalitev.

Če iščete navdih, potem vas bo ta video zagotovo prepričal. Prepričal, da velja pregovor, kjer je volja je tudi pot.

Foto: today.com


Sledite nam