fbpx

Oslabljen sečni mehur? Ni potrebe!

Bolezni, Novice, Zanimivo, Zdravje

Nenadzorovano uhajanje vode je lahko zelo neprijetno, odlično se lahko zdravi z naravnimi in preizkušenimi sredstvi.

Ocenjeno je, da približno vsaka 4. ženska trpi zaradi oslabljenega mehurja. Ženske le redko poiščejo pomoč, saj o tem nerade govorijo. Ciljna gimnastika, pa tudi naravne sestavine štajerskih bučnih semen so se najbolje uveljavili pri krepitvi delovanja mehurja in mišičevja medeničnega dna.

Oslabelost mehurja se lahko pojavi v vseh starostnih obdobjih, tako pri mladih kot pri starih ženskah. Nenadzorovano uhajanje vode, npr. pri kašljanju ali kihanju, smejanju ali dvigovanju predmetov, je lahko zelo neprijetno in povzroči obremenjujoče situacije. Veliko ljudi se sramuje s to temo nagovoriti zdravnika.

Eden od glavnih razlogov za to tako imenovano obremenitveno inkontinenco je oslabljeno mišičevje medeničnega dna, kar se pogosto zgodi po nosečnosti in porodu. Tudi spremembe hormonske slike, zlasti zaradi mene, so lahko razlog.

Pri tem se lahko blaga do zmerna inkontinenca zelo dobro zdravi z naravnimi in preizkušenimi sredstvi ter krepitvijo in vadbo mišičevja medeničnega dna.

Oslabljen mehur pod nadzorom

telovadbaS ciljno gimnastiko lahko mišičevje medeničnega dna in delovanje mehurja okrepimo.  Druge športne aktivnosti, kot so hoja, plavanje, kolesarjenje ali jahanje, dodatno krepijo medenično dno. Pomaga pa lahko tudi moč iz notranjosti. Za občutljiv mehur je posebno koristna že več stoletij preizkušena moč bučnih semen! Buča pa ni enaka buči, saj so sestavine in predelava za učinkovitost ekstrakta bučnih semen odločilnega pomena.

Poleg tega bioaktivne učinkovine niso v olju semen, kot so nekoč domnevali, temveč v deležu brez maščobe. Znanstvene študije s patentiranim posebnim ekstraktom iz visokokakovostnih štajerskih bučnih semen potrjujejo krepilni učinek na mehur in mišičevje medeničnega dna: število dnevnega neprostovoljnega uriniranja se je po dvotedenskem uživanju zmanjšalo za 60 %, po 6 tednih pa celo za 80 %.

Kakovost šteje

Zelo pomembno je, da v lekarni kupimo visokokakovostne pripravke s standardiziranimi ekstrakti in primerno obliko – tableto. Le oblika tablete zagotavlja optimalno zaščito rastlinskih ekstraktov in ciljno sproščanje zdravilnih učinkovin v telesu.

Apomedica woman Kürbis_fdF_SI_2016Priporočeno zdravilo

Dr. Böhm® buča tablete za ženske
vsebujejo patentiran posebni ekstrakt iz visokokakovostnih štajerskih bučnih semen v 20-kratni koncentrirani obliki. Krepijo tako ženski mehur kot tudi mišičevje medeničnega dna. Kombinacija s sojinimi izoflavoni dodatno prispeva k izboljšanju dobrega počutja ženske.
 
Dr. Böhm® preizkušena kakovost iz lekarne – številka 1 iz Avstrije.


Sledite nam