Optimizem in veselje do življenja, to je Poli maraton

V Poli maratonu so združeni ljubezen do rekreativnega športa, optimizem in veselje do življenja. To so vrednote, ki jih pooseblja najbolj priljubljena blagovna znamka POLI s svojo prepoznavno osebnostjo. Poli je izvirna, mladostna, duhovita – Poli je posebna in takšna je že več kot 40 let.

Poli maraton, ki ga že 16. leto zapored organizirata Kolesarski klub Perutnina Ptuj in Perutnina Ptuj ob podpori partnerjev in več kot 500 prostovoljcev, tudi letos prvo soboto v juniju vabi na Ptuj ljubitelje rekreativnega kolesarjenja in prijetne družbe. Po odzivih udeležencev je ena največjih slovenskih rekreativno-kolesarskih prireditev z največjim piknikom v mestu, organizirano animacijo za najmlajše in pestrim spremljevalnim programom zagotovo najbolj okusen in zabaven rekreativni kolesarski dogodek pri nas. Na Ptuj vsako leto privabil okoli 4500 kolesarjev in obiskovalcev iz celotne Slovenije in tujine.

Poglej tudi : Video utrinek z lanskega Poli maratona.

Nežka Medved in Poli maraton že 15 nerazdružljivi par

Udeleženci Poli maratona lahko izbirajo med tremi različno dolgimi progami, med dva in 52 kilometri. Med nekaj sto udeleženci, ki so leta 2002 prvič prekolesarili Poli maraton, je bila tudi 74­-letna Ptujčanka Neža Medved. Od prvega do petnajstega ni izpustila nobenega.

Nežko Medved kot najstarejšo udeleženko organizatorji vsako leto nagradijo s posebnim priznanjem.

All inclusive – Celovita ponudba za vse udeležence:

– Poli Windstopper brezrokavnik
– Kulinarične dobrote v šotoru po zaključku prevoženih prog
– Otroški animacijski program

Po kolesarjenju pa piščanec po ptujsko in druge dobrote

Vsi udeleženci Poli maratona imajo v štartnini poleg kvalitetne športne opreme, napitkov na trasi/ štartu in v cilju vključeno tudi široko kulinarično ponudbo v prireditvenem šotoru, ki bo letos umeščen na velikem parkirišču v neposredni bližini štarta Poli maratona. Tukaj bo organizirano tudi spremljevalno dogajanje za najmlajše.

Poligon, polidog in polirisalnica

V družbi priljubljenih in zabavnih animatorjev bodo najmlajši obiskovalci na igriv način spoznavali cestno prometne predpise, sodelovali v posebnem gibalnem programu, ki je namenjen promociji zdravega življenjskega sloga, se okrepčali z okusnimi Polidogi ter se kreativno izražali v Polirisalnici.

POLI MARATON V ŠTEVILKAH – na Poli maratonu se pripravi:

– okoli pet ton hrane skupaj z obroki, od tega okoli tisoč kilogramov piščancev po ptujsko in tisoč kilogramov žar programa;
– skuha okoli 600 litrov piščančjega paprikaša in 300 kilogramov testenin;
– postreže z okoli 700 kilogrami zelenjave in 600 kilogrami kruha;
– in razdeli okoli 3.000 litrov vode.

 

Več novic

New Report

Close