fbpx

Opozorilo za bolnike, ki imajo predpisan adrenalinski injektor

Človeško telo, Zdravje in bolezni

Preberite spodnje obvestilo in prosimo upoštevajte.

5F4EBEC2-7E2E-11E1-BC88-4FAE65B94067

Zaradi vaše alergije smo vam svetovali, da imate pri sebi avtoinjektor adrenalina, ki bi ga uporabili, če bi prišlo do težke alergijske reakcije.

Predstavnik proizvajalca injekcij Anapen® v R. Sloveniji nas je obvestil, da se nekatere injekcije zatikajo in torej ne izbrizgajo zdravila. Zato je predstavnik proizvajalca poskrbel za zamenjavo avtoinjektorjev. Z lekarnami je dogovorjeno, da vam bodo injekcijo Anapen® brezplačno zamenjali za injekcijo Epipen®.

Zato vam svetujemo sledeče:

  • Če imate Anapen® z veljavnim rokom uporabe, pojdite v lekarno (obvezno imejte s seboj vaš Anapen®), kjer vam ga bodo zamenjali. Za to ne potrebujete recepta. Ker je način uporabe Epipena® drugačen, se morate njegove uporabe naučiti. Zaradi tega vam svetujemo, da se oglasite pri svojem alergologu, ki vas bo naučil uporabljati avtoinjektor.
  • Če je vašemu Anapenu® rok že potekel, pojdite k svojemu alergologu (ali osebnemu zdravniku), da vam napiše recept za Epipen® in vas tudi nauči uporabe.

 
Prof. Mitja Košnik, dr. med.
Predsednik Alergološke sekcije SZD e-ki-imajo-predpisan-adrenalinski-injektor

Imate težave z dihanjem? Morda sumite na astmo ali alergijo? Obiščite spletna foruma Astma in druge pljučne bolezni ali Alergije, ter povprašajte za nasvet ali mnenje.


Sledite nam