fbpx

Omejitev obiskov v UKC Ljubljana

Aktualno, Obvestila, Zanimivo, Zdravje

Od sobote, 7. januarja 2017 dalje, zaradi povečanega števila pacientov z virusnimi okužbami dihal in začetkov …

Od sobote, 7. januarja 2017 dalje, zaradi povečanega števila pacientov z virusnimi okužbami dihal in začetkov pojava gripe, omejujejo obiske v celotnem UKC Ljubljana.

Paciente, ki se zdravijo v UKC Ljubljana, lahko obiščeta največ DVE ZDRAVI OSEBI, brez spremstva otrok, v času med 15.00 in 17.00. uro, za 30 minut.

Čas trajanja obiskov v Enotah intenzivne terapije je skrajšan, število oseb pa omejeno na eno zdravo osebo.

V primeru, da je hospitaliziran otrok, ima pravico bivanja ob otroku izključno eden od staršev, ali uradni skrbnik, ki je ZDRAV.

Pri porodnicah je dovoljen obisk partnerja, če je le-ta ZDRAV.

Če so pacienti naročeni na elektivne posege, morajo biti za poseg zdravi. Če zbolijo, jih prosimo, da obvestijo oddelek, kjer bi morali biti sprejeti.

V UKC Ljubljana svetujejo vsem, ki se še niso cepili, naj se cepijo proti gripi, saj je še čas.

Cepljenje proti gripi še posebej svetujejo otrokom od 6. meseca do dveh let starosti, nosečnicam, starejšim od 65 let in ljudem s kroničnimi boleznimi. Priporočljivo pa je cepljenje tudi za sicer zdrave ljudi, saj tako pred okužbo, ne le, da zavarujejo sebe, svoje družine in sodelavce, pač pa tudi tiste, ki so zaradi osnovnih bolezni še posebej ranljivi ter dojenčke do 6. meseca starosti, ki jih še ne moremo cepiti.

Sledite nam