fbpx

Omega-3 dolgoročno zagotovi zdravje

Novice, Zanimivo

Organizem ne more sam tvoriti nenasičenih maščobnih kislin, treba jih je vnašati s prehrano ali prehranskimi dopolnili.

Ocvrte jedi, gotovi prehranski izdelki, veliko mesa in premalo gibanja – to so nezdrave sestavine za povečane vrednosti maščob v krvi. Povzročajo ljudsko bolezen številka 1 zahodnih industrializiranih narodov, arteriosklerozo. Te obloge in otrditev žil in močno povečajo nevarnost srčnega infarkta ali možganske kapi. Dobra novica: z maščobnimi kislinami omega-3 si dolgoročno zagotovite zdravje! Kako lahko te zdrave maščobe uživate v optimalnim odmerkih in na kaj morate paziti, da bo v vaših krvnih žilah vse potekalo kot po maslu.

Neverjetno, a resnično: maščoba ni enaka maščobi. Prekomerna količina nasičenih maščobnih kislin, na primer iz mesa ali drugih živalskih proizvodov, lahko škoduje zdravju. Nenasičene maščobne kisline, na primer iz divjih rib ali različnih rastlinskih olj, imajo nasprotni učinek: spodbujajo zdravje srca in krvnih žil, stabilizirajo vrednosti maščob v krvi in prispevajo k normalnemu krvnemu tlaku. Edina težava: človeški organizem ne more sam tvoriti nenasičenih maščobnih kislin. Te za zdravje dragocene sestavine je zato treba vnašati s prehrano ali kakovostna prehranska dopolnila.

Pozitivni učinek na vrednosti maščob v krvi je znanstveno dokazan

Številne študije dokazujejo, da nenasičene maščobne kisline omega-3 normalizirajo vrednosti maščob v krvi. V zadostnih odmerkih poskrbijo tudi za to, da se izravnajo koncentracije trigliceridov v krvi. Te krvne maščobe so sicer pomembni nosilci energije, vendar se prekomerni trigliceridi v organizmu shranijo kot maščoba in obremenjujejo ožilje. To ima lahko hude posledice, saj so povečane vrednosti maščob v krvi in previsoke vrednosti holesterola bistvena tveganja za zdravje.

Omega-3 plus Q10: idealno za normalne vrednosti maščob v krvi in optimalno oskrbo z energijo

Tudi za ljudi, ki že jemljejo zdravila za zniževanje holesterola (statine), so maščobne kisline omega-3 idealno dopolnilo: dokazljivo podpirajo učinek zdravil za zniževanje holesterola. V tem primeru se dodatno priporoča: kombinacija s koencimom Q10, ki ga najdemo zlasti v srcu, jetrih, pljučih in mišicah. Zdravila, ki znižujejo holesterol, lahko namreč povzročijo, da telo povzroča manj koencima Q10. Nastajanje življenjsko pomembne snovi v telesu pojenja tudi s starostjo. To je treba izravnati, saj vsaka celica našega telesa potrebuje koencim Q10 za zagotavljanje oskrbe z energijo.

ribe

Omega-3 pomaga proti revmi, alergijam in nevrodermitisu

Maščobne kisline omega-3 so idealno ne le za vrednosti maščob v krvi, temveč tudi za srce in obtočila. Zadosten vnos lahko pozitivno vpliva na vnetne procese pri obolenjih, kot so revma, alergije, nevrodermitis ali multipla skleroza.

Omega-3 dragocena tudi v nosečnosti

Maščobne kisline omega-3 pozitivno podpirajo tudi delovanje možganskih, živčnih celic in mrežnice, zlasti zaradi dokozaheksaenske kisline (DHA). In to že v materinem telesu. DHA spodbuja zdravo rast zarodka in vpliva na razvoj inteligence in vida. Za najboljši razvoj nerojenega otroka v materinem telesu je treba zato med nosečnostjo obvezno paziti na zadostno oskrbo z maščobnimi kislinami omega-3.

Prehransko dopolnilo: optimalna oskrba z maščobnimi kislinami omega-3

Za zadosten vnos maščobnih kislin omega-3 s prehrano bi morali vsaj trikrat tedensko jesti kakovostnega divjega lososa. V naši širini je to skoraj nemogoče. Vendar obstajajo alternative. Laneno olje, olje iz semen perile in olje iz semen chia so dragoceni viri rastlinskih maščobnih kislin omega-3 α-linolenske kisline. Toda: tudi ta dobra rastlinska olja težko zaužijemo v količinah, ki zadoščajo, so močnega okusa in jih ni dovoljeno segrevati. Najboljšo oskrbo z maščobnimi kislinami omega-3 ponujajo kakovostna prehranska dopolnila iz lekarne: vsebujejo večkrat nenasičene maščobne kisline v koncentrirani obliki. Pri izbiri prehranskega dopolnila je pomembno paziti na kakovost in doziranje. Najboljša izbira za optimalno oskrbo z visoko doziranimi maščobnimi kislinami omega-3, strogo preverjenih glede škodljivih snovi, kombiniranih s koencimom Q10, so Dr. Böhm® Omega 3 complex kapsule.

Dr. Böhm® Omega 3 complex kapsule  – ker kakovost šteje!

ps_slo_omega3compl_60stk_art01_3c_webKakovostni izdelek iz Avstrije je izdelan po najstrožjih farmacevtskih standardih in je na voljo le v lekarnah. Kakovostne kapsule vsebujejo 1.150 mg olja hladnovodnih rib, strogo preverjenega glede škodljivih snovi, iz trajnostnega ribolova, z visoko koncentriranim deležem maščobnih kislin omega-3. Dodatna prednost: vsebuje visoko dozirani koencim Q10. Vitamin D in vitamin E dodatno vsestransko spodbujata zdravje.

Dr. Böhm® preizkušena kakovost iz lekarne – številka 1 iz Avstrije.


Sledite nam