fbpx

Okusne Lumpi jedi

Novice

Če kdaj, potem pri najmlajših šteje vsaka žlica in to, kaj je na njej.

Če kdaj, potem pri najmlajših šteje vsaka žlica in to, kaj je na njej.

Vse prevečkrat so prav otroški prigrizki, v želji po všečnosti, zasičeni s sladkorjem in maščobami. Po drugi strani pa bomo otroke le steža prepričali, da bi tako kot odrasli, uživali v intenzivnih okusih sveže zelenjave in zelišč.

juhica

sladicaTako starši ob učenju prehranskih navad spoznajo, da je otroška prehrana pogosto kompromis med zdravim in všečnim, v okviru časovnih zmožnosti.

In čeprav se prehranske doktrine iz leta v leto spreminjajo, se je pogosto najbolje zanesti na tradicijo in “tehnologijo” naših mam in babic.

Kakšna je na primer skrivnost dobre bolonjske omake?  Najboljša je takrat, ko ni skrivnosti; takrat, ko so vse surovine naravne in običajne, brez dodatkov. Tako se skuha nežna, preprosta hrana, ki jo brez slabe vesti uvrstimo na otroški jedilnik. V Mercatorjevih samopostrežnih restavracijah v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Novi Gorici smo za vas pripravili nove otroške Lumpi menuje iz najkvalitetnejših svežih surovin, brez konzervansov, umetnih barvil in dodatkov. Skuhani na licu mesta in vsak dan sveži.

mercatoroglas-maj13

 

Oglasno sporočilo


Sledite nam