fbpx

Zakaj si bolnik o uporabi zdravilstva ne upa spregovoriti s svojim zdravnikom?

Dogodki, Zanimivo

NE PREGLEJTE: Okrogla miza z naslovom Zakaj si bolnik o uporabi zdravilstva ne upa spregovoriti s …

Okrogla miza z naslovom Zakaj si bolnik o uporabi zdravilstva ne upa spregovoriti s svojim zdravnikom? bo potekala v Cankarjevem domu v Klubu CD, in sicer v petek, 23. januarja 2015, od 11. do 13. ure, kot preddogodek 1. Festivala za celostno zdravje – Dao Yah (ta bo potekal od 30. januarja do 2. februarja).

V Sloveniji in tujini trend uporabe zdravilskih metod narašča, po nekaterih podatkih naj bi kar 80 odstotkov Slovencev vsaj enkrat že uporabilo eno od zdravilskih metod. Kar dobri dve tretjini slovenskih bolnikov se po eni izmed slovenskih raziskav ne posvetuje s svojim zdravnikom o uporabi zdravilskih metod, se pa vseeno odločajo za dodatne oblike zdravljenja. Po drugi strani pa po isti raziskavi tretjina zdravilcev ne povpraša bolnika o dosedanjem zdravljenju šolske medicine. V središču pogovora okrogle mize bo bolnikova varnost in uspeh zdravljenja, ko se odloča za zdravilske metode.

Več o okrogli mizi najdete na Zavodu Viva.

zdravila-razna-krvni-tlak

Okrogla miza bo priložnost za razjasnitev temeljnih ovir v komunikaciji z zdravnikom o zdravilstvu in usmeritev, ki bi na prvo mesto postavljale varnost bolnika pri zdravljenju. Po okrogli mizi bo prostor za odprto diskusijo med vsemi udeleženci oziroma za vprašanja za sodelujoče.

Vljudno vabljeni!

Prosimo, da udeležbo potrdite najkasneje do četrtka, 22. januarja 2015, na e-naslov:  [email protected].

Po izboru uredništva


Sledite nam