fbpx

Ohranite organizem v ravnotežju

Novice

Narava ponuja dragocen dar, ki na Zemlji obstaja že 3,5 milijarde let.

Naši organi opravljajo najzahtevnejše naloge vsak dan, vse dni v letu. V njih se kot posledica onesnaženega okolja, uporabe pesticidov v naravi in tudi dodatkov (arom, konzervansov, barvil ipd.) v hrani kopičijo številni strupi. Prav zato je potrebno telesu nameniti čas za razstrupljanje in čiščenje, da bodo notranji organi z novimi močmi nemoteno opravljali številne naloge. Narava nam ponuja dragocen dar, ki na Zemlji obstaja že 3,5 milijarde let, Japonci pa ga poznajo in uporabljajo že vrsto let.

Razstrupite svoje telo na naraven način

Zelena alga Chlorella vulgaris je eden izmed najučinkovitejših naravnih čistilcev. Telesu nudi esencialne kisline, naravni klorofil, vitamine in minerale ter prav posebno sestavino, ki jo ne najdemo nikjer drugje. To je Chlorellin rastni faktor, ki omogoča hitro rast in reprodukcijo celic.

Zelo pomemben pa je tudi klorofil, ki nevtralizira toksine iz okolja in pomaga pri razstrupljanju telesa. Z njegovo pomočjo dobijo celice človeškega organizma dovolj kisika, pomembno vlogo pa ima tudi pri odstranjevanju težkih kovin in drugih škodljivih substanc v črevesju.

Naravna superhrana

Chlorella vulgaris je enocelična sladkovodna alga, ki je v idealnem razmerju in obliki razpoložljiva za človeški organizem. 100 % zelena alga je tako imenovano superživilo, saj vsebuje vse za življenje potrebne sestavine. Poleg prehranske vlaknine in beljakovin, v katerih so vse za človeka esencialne aminokisline, vsebuje tudi ogljikove hidrate in nenasičene maščobne kisline, naravni klorofil, 16 vitaminov in 14 mineralov. Ima izredno visoke hranilne vrednosti. V primerjavi z drugo zelenjavo vsebuje neprimerno večje koncentracije vitamina A, B1, B2 in vitamina C.

Algoaktiv – Preverjeno visoka kakovost

53B30036-7D80-11E1-A2B5-4FAE65B94067Chlorello v izdelku Algoaktiv pridobivajo v naravnem parku na otoku Ishigaki v bazenih s čisto vodo, ki priteče iz gorovja na koralnem grebenu in je bogata z minerali. Zelo pomembno je, da ima gojišče optimalne razmere: čisto vodo, svež zrak in obilo sonca. Le tako vzgojene alge niso onesnažene s toksini iz okolja, zato je njihova korist za človekovo zdravje izjemna. Pomemben je tudi način predelave v tablete, pri katerem ne uporabljajo kemičnih sredstev. S posebnim postopkom mehanično strejo sicer težko prebavljivo celično steno alge, ki jo nato posušijo in stisnejo v tablete. S takim načinom je skrbno gojena alga v izdelku Algoaktiv kar 82 % prebavljiva, pri čemer organizem izkoristi vse dragocene sestavine. Prednost alge v Algoaktivu je tudi tanjša celična stena, ki ima dokazano zelo visoko absorpcijo v organizem.

 

Analize dokazujejo, da vsebuje Algoaktiv kar 27-krat več klorofila kot špinača ter 59-krat več kot zelje.

Algoaktiv ima dokazano delovanje

Alga Chlorella v izdelku Algoaktiv iz Medexa ima mnogo pozitivnih učinkov na človekovo telo. Z znanstvenimi študijami je bilo dokazano, da spodbuja delovanje imunskega sistema, zagotavlja več energije, boljšo prebavo, spodbuja delovanje jeter, razstruplja telo ter nudi podporo bolnikom, ki se zdravijo zaradi raka. Prav tako zmanjša škodljive učinke kajenja in pitja alkoholnih pijač, pomaga pri slabokrvnosti ter varuje srce in ožilje.

4A56AA6A-7D80-11E1-89DA-4FAE65B94067

Pri vegetarijanskem načinu prehranjevanja je koristno prehransko dopolnilo, saj zdrava in učinkovita hranila zagotavljajo večino snovi, ki jih vegetarijanci z drugo hrano ne morejo pridobiti. Namenjena pa je tudi vsem, ki so fizično obremenjeni in jim primanjkuje energije, saj izboljšuje splošno počutje.

Chlorella je v primerjavi z zelenjavo veliko bogatejša s hranilnimi snovmi:

 Zelenjava  Klorofil  Beta-karoten  Lutein
 Korenje  –  17 mg  0,3 mg
 Špinača  130 mg  14 mg  10 mg
 Zelje  60 mg  0,08 mg  0,3 mg
 Chlorella  3000 mg  80 mg  150 mg

3D793646-7D8A-11E1-9A4B-4FAE65B94067

Oglasno sporočilo


Sledite nam