fbpx

Odpira se prvi celovit Ayurveda Center Thermana & Veda v Sloveniji

Novice

Thermana Laško odpira prvi celovit Ayurveda Center Thermana & Veda v Sloveniji.

Ayurveda Center Thermana & Veda

Laško, 21. november 2012 – Predstavniki Thermane Laško so prvič javno predstavili Ayurveda Center Thermana & Veda, ki pomeni nadgradnjo in obogatitev obstoječe ponudbe Welllness Spa Centra. Nove ayurvedske tretmaje, ayurvedske programe bivanja in pripravo hrane po načelih ayurvede bodo izvajali specialist ayurvede, izkušeni indijskimi terapevti, trener joge in kuhar iz podjetja Veda iz Kerale na jugu Indije. Na slovenskem trgu je sicer veliko ponudnikov ayurvedskih masaž, obstaja samo en center, kjer masaže opravljajo certificirani in profesionalni ayurveda terapevti. Ne obstaja pa niti en ponudnik programov z bivanjem in vključeno celostno individualno obravnavo s strani svetovalca ayurvede, kar boste lahko doživeli v Thermani Laško.

V obdobju od januarja do oktobra 2012 so v Thermani Laško ustvarili 150.121 nočitev in tako skupno zabeležili 6,5 % rast nočitev. Na slovenskem trgu z 86.908 nočitvami beležijo manjši 1 % upad, ki pa so ga uspešno nadomestili na tujih trgih, kjer so ustvarili kar 63.213 nočitev, kar predstavlja 19 % rast v primerjavi z enakim lanskim obdobjem. Največjo rast so dosegli pri gostih iz Rusije (50 % porast), pri gostih iz Hrvaške (117 %porast) in Srbije (25 % porast), kakor tudi gostih iz Avstrije (10 % porast) in gostih iz Nizozemske (6 % porast).

V prvih desetih mesecih leta 2012 je vse bazenske in savna komplekse Thermane Laško obiskalo 179.162 obiskovalcev. Na področju ostalih wellness storitev (masaže, kopeli, nega obraza in telesa, rekreacija) beležijo v letu 2012 43.650 obiskovalcev in dosegajo lanskoletne rezultate, kjer je najbolj spodbuden podatek rasti obiskovalcev za 16% na različnih rekreacijah, kar je samo dokaz dviganja zavesti in pomena gibanja za zdravje in dobro počutje.

Ayurveda Center Thermana & Veda

Zdrav način življenja in pomen lastnega vlaganja v dolgoročno ohranjanje zdravja v zadnjem desetletju s svojimi izdelki in storitvami pri potrošnikih pridobiva na pomenu. Zaradi vse večjega povpraševanja potrošnikov po nasvetih o načelih za zdrav življenjski slog, zaradi potrebe po zdravem načinu življenja in zaradi bolezni, ki bi se jim želeli izogniti, so se v Thermani Laško odločili, da svojo ponudbo obogatijo z odprtjem Ayurveda Centra Thermana & Veda.

Thermana Laško v Ayurveda Centru ponuja nove storitve na področju wellnessa (nove ayurvedske wellness storitve), na področju namestitve (programi bivanja z vključenim celostnim pristopom, ki temelji na načelih ayurvede) ter gostinstva (nova ponudba za goste hotela, nova ponudba a la carte restavracije, nova ponudba za goste – delavnice po načelih ayurvede). Različne ayurveda tretmaje in ayurveda programe v Ayurveda Centru Thermana & Veda izvajajo specialist ayurvede, izkušeni indijskimi terapevti, trener joge in kuhar iz podjetja Veda iz Kerale na jugu Indije.

Na slovenskem trgu je sicer veliko ponudnikov ayurvedskih masaž, vendar obstaja samo en center, kjer masaže opravljajo certificirani in profesionalni ayurveda terapevti. Ne obstaja pa niti en ponudnik programov z bivanjem in vključeno celostno individualno obravnavo s strani svetovalca ayurvede, kar boste doživeli v Thermani Laško.

Ayurveda tretmaji v Ayurveda Centru Therman & Veda temeljijo na tradicionalnih metodah ayurvede, na individualnem pristopu ter celostni obravnavi posameznika. Posamezna terapija je določena na osnovi tipa doše (Vata, Pita, Kapha). Na voljo so: rituali, masaže, nege, programi za pare, pregledi in svetovanja o zdravem načinu življenja, prehrani ter izdelava individualnega programa glede na tip doše…

Pri izgradnji in ustvarjanju novih ayurveda programov bivanja v hotelu Wellness Park Laško so v Thermani Laško izhajali iz priljubljenosti ayurvede v sodobni družbi in njenih znanih dobrodejnih vplivih na telo in duha. Sedaj so v Thermani Laško v okviru 3-, 4-, 6-, 8- in 11-dnevnih paketov celostno poskrbeli za sprostitev, meditacijo, lepoto, razstrupljanje, pravilnost prehranjevanja, pomlajevanje in podaljševanje življenja.

Novi ayurveda paketi bivanja, ki bodo zadovoljili tudi najbolj zahtevnega gosta ter pripomogli k ponovni vzpostavitvi notranjega ravnovesja, so že na voljo in v otvoritvenem mesecu, od 20.11. do 20.12.2012, za prve obiskovalce in goste že pripravljajo UGODNOSTI:

– brezplačni pregled pri specialistu ayurvede,

– 30% popust na vse ayurveda tretmaje v Wellness Spa Centru ter

– 30% popust na programe bivanja v hotelu Wellness Park Laško.

Ayurvedska prehrana v ayurvedski znanosti zavzema primarno mesto v vzdrževanju ravnotežja v telesu in tako zaokrožuje celoto ayurvedske ponudbe v Thermani Laško. S pravilno kombinacijo, količino živil ter določenimi deli dneva, ko se hrano uživa, lahko vzdržujemo notranje ravnovesje ali pa celo popravimo neravnovesje, do katerega je prišlo zaradi obdobja, v katerem smo živeli nezdravo. Skupaj s kuharjem iz Indije so nadgradili kulinarično ponudbo in za svoje goste pripravljajo penzionsko hrano in  a la carte ponudbo restavracije Wellness Park Laško po ayurvedskih načelih ter planirajo pripravo delavnic na temo ayurvedske prehrane.

Utrinki iz novinarske konference:

Ayurveda Center Thermana & Veda  Ayurveda Center Thermana & Veda

Ayurveda Center Thermana & Veda  Ayurveda Center Thermana & Veda

Brezplačna objava


Sledite nam