fbpx

Odnos do pitja alkoholnih pijač – anketa

Novice

V pripravi je tudi pobuda za intenzivne ukrepe na področju omejevanja problema tveganega in škodljivega pitja alkohola.

Zavod 112 – zavod za zdravo življenje, kulturo bivanja in dialoga, je bil ustanovljen z namenom promocije in osveščanja zdravega načina življenja ter izpostavljanja najbolj perečih družbenih tematik. Je eden izmed mlajših zavodov, vendar že zelo aktiven, saj je od svoje ustanovitve v mesecu maju 2013 uspešno izvedel že nekaj raziskav na temo rabe alkoholni pijač.

alkohol-1V pripravi pa je tudi pobuda za intenzivne ukrepe na področju omejevanja problema tveganega in škodljivega pitja alkohola.

Glavne aktivnosti so izobraževalne in družbeno odgovorne akcije, predvsem na področju osveščanja o problematiki odvisnosti od alkohola ter tobaka in njunih posledic. V mesecu novembru bo zavod pričel z inovativnimi brezplačnimi informativno-izobraževalnimi delavnicami namenjenimi srednješolcem ter osnovnošolcem, ki obiskujejo zadnjo triado.

Vizija zavoda je preko aktivnosti doseči zmanjšanje odvisnosti na področju alkohola in tobaka, prav tako vplivati na spremembo zakonodaje, ki določa ukrepe na področju tobačne in alkoholne politike.

Trenutna aktivnost, ki jo zavod pripravlja, so brezplačne delavnice na temo alkoholne in »tobačne« odvisnosti, ki bodo potekale v sodelovanju z Alkošolo – projektom študentov fakultete za medicino iz Ljubljane in še nekaterimi strokovnjaki. potekale bodo na osnovnih (zadnja triada) in srednjih šolah.

Tokrat vabi in vas prosi za sodelovanje v anketi o navadah in odnosu do pitja alkoholnih pijač, predvsem v času dopustov, počitnic in potovanj. S pomočjo ankete bi radi spoznali mnenje in izkušnje ljudi.

Namenite 2 minuti Vaše pozornosti in pomagali boste pridobiti dragocene podatke, ki bodo pomagali pri nadaljnjem delu in oblikovanju programov Zavoda 112.

http://www.mojaanketa.si/anketa/383811863/ 

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Ekipa Zavoda 112 in Med.Over.Net


Sledite nam