fbpx

Odmevna svetovna razstava človeške anatomije Body Worlds Vital

Človeško telo, Dogodki, Zanimivo

Kaj bi videli, če bi skočili iz svoje kože?
Kakšno je telo, kadar je zdravo, s prvimi simptomi bolezni ali obolelo?
Kako življenjski slog vpliva na vaše zdravje?

Gospodarsko razstavišče ponovno odpira vrata odmevni svetovni razstavi, kjer se srečajo vsi svetovi – od medicine, znanosti do umetnosti. Tokrat s področja človeške anatomije in zdravega življenjskega sloga. Prvič v Sloveniji si bomo lahko ogledali razstavo Body Worlds Vital, ki prek plastiniranih originalnih teles in organov prikazuje, kakšne so razlike med zdravim, ogroženim in obolelim telesom oziroma njegovimi organi.

20. oktober 2018 – 20. januar 2019

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

 

Telesa oziroma organi so obdelani po posebnem postopku polimerizacije, ki ga je izumil prof. dr. Gunter von Hagens in ga imenujemo plastinacija. Postopek je zahteven in dolgotrajen, za plastinacijo telesa je potrebnih približno 1500 ur dela. Rezultat pa je prav tako izjemen, saj nam omogoča edinstveno, intimno ter dovolj poglobljeno spoznavanje človeškega telesa ter razumevanje kompleksnosti in vrednosti njegovega ustroja.  Razstavo je pripravil Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga pod vodstvom dr. Angeline Whalley.

Brezplačna predavanja ob razstavi

Razstavo v Ljubljani dopolnjuje zanimiv spremljevalni program, ki ga ekipa Gospodarskega razstavišča snuje s številnimi partnerji. Brezplačna predavanja, ki bodo poljudno obravnavala pomen zdravega življenjskega sloga, od zdrave prehrane do gibanja, razna obolenja pa tudi bolezni sodobnega časa, se bodo navezovala na sklope razstave: človeški skelet, mišični sistem, živčevje, dihala, srčno-žilni sistem, prebavila, sečila ter razvoj zarodka do novorojenčka.

Razstava je primerna za vse generacije. Odprta bo vse dni v tednu, tudi med prazniki, od 9. do 20. ure.

Razstave Body Worlds si je ogledalo že prek 43 milijonov ljudi v več kot 90 mestih po svetu. Bodite med njimi tudi vi, vzemite si čas za svoje zdravje. Pripravite se na razstavo že danes: www.bodyworldsvital.si


Sledite nam