fbpx

Managerski pregled za vsakogar

Bolezni, Zanimivo, Zdravje, Zdravje in bolezni

Ob napornem delovnem ritmu in pomanjkanju časa so redni zdravniški pregledi zadnja stvar, na katero ljudje pomislimo. Vsaj, dokler smo zdravi. V resnici so preventivni zdravniški pregledi izjemno pomembni za ohranjanje zdravja, sploh pri ljudeh, ki so v nenehnem stresu.

S pregledi pri vrhunskih specialistih in z najsodobnejšo diagnostično tehnologijo danes lahko odkrijemo znake bolezni v začetnih stadijih, ko oseba sploh še ne opaža simptomov.

»Zgodilo se je tudi že, da se je pacient počutil odlično, na preventivnem pregledu pa smo ugotovili tako resne bolezenske znake, da smo ga odpeljali na urgenco,« 

pravi prim. prof. dr. Marjan Bilban z ZVD, kjer opravljajo celovite preventivne zdravstvene preglede, ki vključujejo širok spekter specialističnih preiskav. Večina pregledov se sicer zaključi z ugotovitvijo, da hujših težav ni, ko pa specialisti opazijo odstopanja, je to informacija, na podlagi katere usmerijo pacienta na takojšnje zdravljenje.

Uveljavljeno ime za takšen celostni preventivni zdravstveni pregled, ki vključuje vrsto specialističnih preiskav, je managerski pregled, a nikakor ni rezerviran le za managerje. Zanj se lahko odločijo vsi, ki želijo v kratkem času opraviti preglede pri vrhunskih specialistih z najsodobnejšo diagnostično opremo.

ZVD je zdravstvena ustanova z več kot 55-letno tradicijo.

Tudi na Med.Over.Net je skrb za zdravje zaposlenih na prvem mestu. Prav managerji pogosto preslišijo, kaj jim sporoča njihovo telo, zato so opravili managerski pregled na ZVD Ljubljana. Njihove vtise smo zbrali v naslednjih vrsticah.

Preventivni pregled na ZVD se prične s sprejemom pri prijazni sestri.

Vtisi managerjev portala Med.Over.Net

»Moja prva skrb pred zdravstvenimi ustanovami je vedno, kje bom parkirala. Prvo prijetno presenečenje, ki naju je s sodelavcem čakalo, je bilo rezervirano parkirano mesto z napisom našega podjetja. Po prijaznem sprejemu na recepciji so naju pospremili v prijetno čakalnico, ki je vse prej kot tipična čakalnica, v kateri se večina od nas ne počuti prijetno. Topla, udobna in z vonjem po sveži kavi, človek hitro pozabi, zakaj je pravzaprav prišel. Kljub temu, da se počutimo dobro, človeka ob vseh žalostnih zgodbah, da je nekdo zbolel v najlepših letih, zaskrbi za zdravje. Najin osnovni namen je bil, da pridobiva koristne podatke o svojem zdravstvenem stanju, ki jih lahko pridobiš le pri specialistih, ki uporabljajo kakovostno diagnostično tehnologijo.

Rezerviran parkirni prostor

Na pregled sva s sodelavcem prišla precej zgodaj zjutraj in sprva bi rekli, da je ura prezgodnja, vendar pa na ZVD s tem poskrbijo, da so tako hitro za tabo preiskave, za katere mora biti preiskovanec tešč.

Prijazna medicinska sestra je izmerila telesno višino in težo, nato pa sva opravila uvodni razgovor s specialistom medicine dela, ki je določil nadaljnje preiskave.

Sledil je ultrazvok trebuha, popolnoma neboleč pregled, ki je opravljen v 15 minutah, pri čemer je bilo očitno, da sva v izkušenih rokah odličnega specialista, saj je pregled potekal gladko in natančno. S to preiskavo so temeljito pregledani organi v trebušni votlini (jetra, žolčnik, trebušna slinavka, vranica, ledvici, velike žile, pri ženskah maternica in jajčniki, pri moških prostata in semenski mešički, moda in obmodka). Takoj zatem sva opravila še UZ vratnih arterij, ki je temeljna preiskava pri odkrivanju zgodnjih in napredovanih sprememb na stenah vratnih arterij ter omogoča tudi merjenje pretoka krvi v krvnih žilah.

Ultrazvok vratnih arterij je opravil izkušeni specialist radiologije Matjaž Vrtovec, dr. med.

dr. Ana Debevc Prašnikar, dr. med., specialistka internistka

Posebna pozornost je na preventivnem managerskem pregledu na ZVD posvečena zdravju srca, zato sva opravila še specialistični pregled pri kardiologinji, ki je izvedla preiskavo srca s 3D ultrazvokom. Za vse, ki smo neprestano pod stresom, je zdravje srca res pereča tema, zato nama je veliko pomenilo, da je pregled opravila ugledna kardiologinja z najsodobnejšo napravo v državi.

Pregledi potekajo nemoteno eden za drugim, kar je zagotovo rezultat izjemne organizacije medicinskega osebja, in to je za nas, ki smo v nenehnem boju s časom, pomembno.

Sledil je odvzem krvi in urina. Vzorce so takoj posredovali v lasten laboratorij, ki ga imajo na ZVD in ki omogoča hitre izvide ter po potrebi dodatne preiskave.

Nato so naju v prijetni čakalnici že čakali obložena miza s sadjem, prigrizki ter toplimi in hladnimi napitki. V tem času sva lahko v miru odgovorila tudi na elektronsko pošto, saj je na voljo wifi omrežje.

Opravila sva še očesni pregled, spirometrijo ter obremenitveni test na kolesu, s katerim se preveri stanje srčno žilnega sistema, in ocena gleženjskega indeksa. Ker se na obremenitvenem testu človek precej preznoji, je na voljo kopalnica, kjer se lahko urediš in odideš novim delovnim obveznostim naproti, brez, da bi morali vmes še domov. Res so mislili na vse.

 

Pregled vida

Na obremenitvenem testiranju zdravnik pridobi podatke tako o zdravstvenem stanju kot o telesni zmogljivosti.

Večina preiskav se lahko izvede v istem dnevu na ZVD, nekaj dodatnih specialističnih preiskav, kot so dermatološki, urološki, pregled dojk in pregled prebavil, pa bova opravila v prihodnjem mesecu.

Managerski pregled na ZVD Ljubljana je potekal hitro, nemoteno, zelo organizirano, predvsem pa ne stresno. V nekaj urah sva opravila širok spekter specialističnih preiskav. Imela sva občutek, da si specialisti za pregled res vzamejo čas in preiskave temeljito opravijo.

Na zaključnem pregledu nama je dr. Bilban že prijazno predstavil rezultate večine preiskav. Odkrili so tudi določene zadeve, ki jih na enakih pregledih drugje niso, kar kaže, da imajo odlične specialiste, ki pozorno izvajajo preiskave in to s kakovostnimi napravami visokega ranga.

Čeprav smo danes vsi zelo zasedeni, sva si vzela 5 ur za pregled in ugotavljava, da so bile odlično porabljene. Pridobila sva relevantne informacije o najinem zdravju. Na preglede bova odslej redno hodila, saj je vložek v zdravje naložba ne le v posameznika, ampak tudi v podjetje, ki bo tako nemoteno poslovalo.«

Managerski pregled je investicija v zdravje, družino in podjetje

Na ZVD poudarjajo, da so menedžerski pregledi namenjeni vsem delovnim in aktivnim ljudem, ki živijo hitro in stresno, njihov delovnik pa je podrejen skrbi za družino, zaposlene in dolgoročen uspeh. Takih nas je danes že večina.

Prim. prof. dr. Marjan Bilban je na zaključnem posvetu razložil izsledke preiskav

Na vsa vaša vprašanja v zvezi z managerskimi pregledi in naročanjem bodo prijazno odgovorili na telefonskih številkah na 01 585 51 92 ali 031 840 000.

Sledite nam