fbpx

Od ljudi za ljudi: nasveti za dobro počutje

Novice, Zanimivo, Zdravje

Le eden izmed nasvetov za dobro počutje iz zakladnice Si.mobilovih uporabnih nasvetov za življenje Slovencem.

»Dan začni s kozarcem tople vode, v katero stisneš eno limono. Tako hidriraš telo in spodbudiš prebavo.«

To je le eden izmed nasvetov za dobro počutje iz zakladnice uporabnih nasvetov Tanje Želj, ambasadorke zdravega načina življenja, gibanja in razmišljanja, ki ta mesec v sodelovanju s Si.mobilom skrbi za dobro počutje Slovencev.

Si.mobil na svoji spletni strani odljudi.si zbira uporabne nasvete za življenje, marca pa poseben fokus namenja dobremu počutju. Gre za začetek večjega, celoletnega projekta, v okviru katerega se bodo na odljudi.si prav vsak mesec v letu 2016 zbirali tematsko obarvani nasveti, ki bodo poskrbeli za kakovost naših življenj.

Tanja Želj izraža navdušenje, da je mesec marec namenjen prav dobremu počutju, saj je pomladni čas naravnost idealen za nove začetke in realizacijo vseh novoletnih sklepov. Poleg jutranjega pitja limonade pa Tanja ponuja tudi zanimivo alternativo jutranjemu pitju kave: namesto s kavo lahko dan začnemo s tremi počasnimi predkloni, ki v glavo poženejo kri in svež kisik, kar nas v hipu prebudi. Ali pa: ko čutiš napetost v vratu, z glavo trikrat zaokroži v obe smeri. Nato z rameni zaokroži nazaj in glavo nagni naprej. Napetost se bo v trenutku sprostila.

Tanja poudarja, da se najboljše rešitve skrivajo v nas samih. Sami lahko tako poskrbimo tudi za fitnes, če nimamo časa za obiskovanje telovadnice. Če na primer stiskamo zadnjico, ko hodimo po stopnicah navzgor, jo učvrstimo – pa še morebitne bolečine v križu izginejo. Celo stanje v vrsti v trgovini je moč koristno preživeti: preprosto stiskamo mišice medeničnega dna in se na dolgi rok izognemo težavam z uhajanjem urina. Obstaja pa tudi način, kako se izogniti nenehnemu grizljajanju piškotkov – v torbi naj svoje mesto vedno najde tudi jabolko ali šop korenčkov, pa bo zdrav prigrizek vedno pri roki.

V soboto, 26. marca med 10. in 14. uro, zavijte na ljubljansko tržnico!

Mesec zbiranja in podajanja nasvetov na temo dobrega počutja bo svojevrstni vrhunec doživel v soboto, 26. marca, ko bo Si.mobil na ljubljanski tržnici premierno izvedel sobotno stalnico. Konkretne tehnike dobrega počutja bomo imeli tako priložnost ne le spoznati, temveč tudi preizkusiti, saj bo tam Tanja Želj svoje bogate izkušnje podajala v živo. Pridružila se ji bosta tudi prehranski strokovnjak Mario Sambolec in Špela Ceglar, strokovnjakinja za naravno kozmetiko – zato si lahko v soboto obetamo resnično pester program.

Simobil-MesecDobregaPocutja-BANNER-660x440px-


Sledite nam