fbpx

Ob koncu leta na dobrodelni koncert v center Ljubljane

Dogodki, Zanimivo

Hiša Ljubhospica bo v petek, 28. decembra, ob 20. uri v Cerkvi Marijinega oznanjenja (frančiškanski cerkvi) na Prešernovem trgu organizirala dobrodelni dogodek »Hvaležni za 2018 – Večer Ljubhospica z New Swing Quartetom«.

dobrodelni koncert ljubhospic new swing kvartet-min

V Ljubhospicu se želijo na ta način zahvaliti vsem donatorjem, predvsem ustanovitelju Lekarni Ljubljana, ki že skoraj tri leta omogočajo delovanje edine hiše hospica pri nas in zagotavljajo brezplačno oskrbo za vse. Na dogodku bodo hkrati zbirali donacije, ki so vitalnega pomena za nadaljnje delovanje hiše.

Večer bodo zaznamovale zgodbe iz hospica, dopolnjevala pa glasba svetovno priznanega kvarteta New Swing Quartet.

»Ljudi želimo še enkrat opomniti, kako pomembna je ta hiša ne le za bolnike, ki v njej preživljajo najbolj občutljivo in krhko obdobje v življenju, ampak za družbo v celoti. Opominja nas, da smo vsi minljivi in da bomo nekoč mogoče tudi sami potrebovali takšno oskrbo,«

pravi direktor Ljubhospica dr. Marjan Sedej.

»Žal je tako, da neozdravljivo bolni nimajo moči zahtevati in se boriti za pravico, ki bi morala biti zagotovljena vsakemu človeku. Zato se moramo boriti mi v njihovem imenu.«

Ob ponovnem odprtju hiše hospica pred skoraj tremi leti je patronat nad njenim delovanjem sicer prevzela Lekarna Ljubljana, vendar pa bi se zaradi nove lekarniške zakonodaje ta lahko ponovno znašla na robu preživetja.

Hiša hospica v Sloveniji namreč še vedno nima urejenega pravnega statusa, čeprav tovrstne hiše delujejo po vsej EU, vsaj delno sofinancirane iz javnih sredstev. Delovanje Hiše Ljubhospica medtem omogočajo izključno donacije.


Oznake

Sledite nam