fbpx

O nakupih in trošenju v partnerstvu #ustavise

Družina, Novice, Odnosi, Odnosi v družini, Zanimivo

Vzorci iz primarnih družin ter vrednote, s katerimi sta partnerja odraščala, delujejo in vplivajo na njuno ravnanje.

Partnerstvo je na preizkušnji, ko pridejo na površje teme o denarju. Nekateri partnerji so bolj zapravljivi, drugi celo nespametni pri nakupih, tretji skromni in preudarni. Marsikoga označijo za skopuha in predvsem kakšno žensko za zapravljivko.

Vsak par se s financami srečuje in odloča na podlagi izkušenj, prepričanj in vzorcev iz primarnih družin ter vrednot, s katerimi sta odraščala. To določa vzorec delovanja in vpliva na njuno ravnanje.

Kako sta se dogovorila glede financ Lili Žagar in Marko Potrč?

Lili Žagar in Marko Potrč sta nam zaupala, kdo izmed njiju krši pravila z nakupovalnega seznama :-) in kdo je bolj preudaren pri nakupih. Kako usklajujeta različnosti poglejte v videu.

Tudi na Med.Over.Net forumih lahko preberete številne teme, kakšne prepire zanetijo deljena mnenja glede financ.

Kaj menijo strokovnjaki?

»Skupna blagajna, tako imenovani skupni lonček, v katerega oba prispevata, je dobro vnesti že v začetku zveze, brez fige v žepu z odgovornim ravnanjem in vizijo, kaj želimo s tem denarjem v prihodnosti narediti,«

je z nami delila skrivni recept za uspeh v partnerstvu, Melita Kuhar, univ. dipl. soc. pedag, terapevtka in moderatorka na forumu Ločitev, nezvestoba in varanje, ki bo 12. 09. 2017 ob 11. uri tudi sodelovala v javni tribuni na forumu Starševski čvek.

V svojem prispevku poda veliko dobrih nasvetov in iztočnic, ki jih pari lahko uporabijo v vsakdanjem življenju. Tudi o “črnem fondu”.

Oglejte si video in spoznajte recept za boljše razumevanje v partnerstvu, ki prinaša več zadovoljstva.

Videa sta bila posneta v okviru 8 izobraževalnih video vsebinPRVE osebne zavarovalnice, partnerja v akciji Ustavi se!.

Več zanimivih vsebin in nasvetov zavarovalnice, ki pomaga pri življenjskih odločitvah, si preberite na njihovem Facebook profilu, kjer na poljuben in zabaven način svetujejo o življenjskih temah, ki se dotikajo vseh nas.
Ustavi se! je vseslovenska akcija, s katero želijo Zavod Med.Over.Net, partnerji in ambasadorji opozoriti na prehiter tempo življenja in doseči, da se Slovenci ustavimo za minuto, razmislimo o priložnostih za izboljšanje kakovosti svojih življenj in minuto tudi simbolno podarimo na spletni strani www.ustavi.se.
Akcija poteka do 29. septembra 2017.

Sledite nam