fbpx

Novo leto vnovič spektakularno pozdravili s skokom v morje

Dogodki

V četrtek, 1. januarja 2015, se je v sončnem Portorožu odvil že tradicionalni Novoletni skok v morje, ki je letos prvič potekal na novi lokaciji, na osrednji portoroški plaži.

V četrtek, 1. januarja 2015, se je v sončnem Portorožu odvil že tradicionalni Novoletni skok v morje, ki je letos prvič potekal na novi lokaciji, na osrednji portoroški plaži. Množica najpogumnejših se je podala v morje, ki je imelo na dan dogodka 11,4 stopinje Celzija.

Lanskega rekorda v številu udeležencev (380 kopalcev) tokrat sicer niso presegli, k čemur je zagotovo prispevalo hladno vreme v zadnjih decembrskih dneh, kljub temu pa se je v morje neustrašno pognalo 330 pogumnežev iz cele Slovenije in tudi izven njenih meja, iz ZDA, Velike Britanije, Nemčije, Rusije, Makedonije, Italije, Hrvaške. Razposajeni udeleženci niso mogli prehvaliti adrenalinskega vzdušja in neverjetnega občutka ob skoku v mrzlo morje. Mnogi so dejali, da je voda sicer res mrzla, vendar blagodejno vpliva na telo. Številni se strinjajo, da ima kopanje v ledeno mrzli morski vodi terapevtske učinke, pomaga pri regeneraciji telesa in krepi imunski sistem. To je potrdil tudi župan, ki je po poklicu zdravnik, predvsem pa so bili dokazilo za to nasmejani obrazi in norčavi vzkliki veselja vseh, ki so se ohladili v morju. Dobra volja je prevzela tudi tiste, ki so se tokrat sproščali na ležalnikih in navihane novoletne skakalce z občudovanjem opazovali s strani. Posebna atrakcija so bili navihanci, ki so se v morju okopali z na novo dizajniranimi retro kopalkami in tako še dodatno popularizirali dogodek, ki mu v svetu ni para. Število gledalcev je bilo letos rekordno, saj si je veselo dogajanje ob morju ogledalo preko 3000 ljudi. To je še dodaten dokaz, da se je organizator pri načrtovanju prireditve pravilno odločil in da je dogodek z leti prerasel v nacionalni spektakel.

skok-v-morje-2015

Tudi letos je prevzel častno pokroviteljstvo dogodka gospod Peter Bossman, župan Pirana, ki je neučakane kopalce pozdravil nekaj minut, preden so se navdušeno in nič kaj prestrašeno zapodili v morje. Mnogi so se dogodka udeležili že ritualno, številni so pogum za skok v ledeno vodo tokrat zbrali prvič.  Prav vsi udeleženci pa so s skokom v vodo postali tudi Ambasadorji Novoletnega skoka v morje. S prejeto diplomo so se simbolično zavezali, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter nenehno promocijo slovenskega morja. Obenem so se korenjaki, ki so si privoščili novoletno čofotanje, razveselili toplih juhic, za katere je poskrbel NISSIN, prav tako veseli pa so bili tudi vstopnic za bazene hotelov LIFECLASS, ki so jih dobili ob prijavi. Tisti, ki se jim je sreča nasmehnila že na začetku leta, pa so lahko domov odnesli tudi katero izmed bogatih sponzorskih nagrad, ki jih je ob koncu dogodka izžrebal organizator.

skok-v-morje-skupina

Dogodek je bil tudi letos organiziran kot del uradnega Novoletnega popoldneva v Portorožu, v okviru katerega se je ob 18.00 uri nebo praznično razsvetlilo z velikim novoletnim ognjemetom.

Nino Cokan, direktor prireditve: »Nasmejani obrazi udeležencev, pozitivna energija v zraku ter vsestranska navdušenost so največ, kar si lahko želimo, in največja pohvala, ki jo lahko dobimo. Ne gre za rekorde – vsi, ki so skočili v morje, so za nas svojevrstni junaki in jih vabimo, da se dogodka udeležujejo tudi v prihodnje. Posebej vabimo tudi tiste, ki pogum za novoletni skok v morje še zbirajo, da se nam prihodnje leto zagotovo pridružijo. Še enkrat vsem hvala za udeležbo


Sledite nam