fbpx

Novinarska konferenca ZPS v ponedeljek, 7.1.2013

Dogodki

Novinarska konferenca ZPS v ponedeljek, 7.1.2013 – predstavitev rezultatov ZPS Mini testa zamrznjenih ribjih filejev – osliča in vitkega soma.

ribe

Vabimo vas na novinarsko konferenco Zveze potrošnikov Slovenije, ki bo v ponedeljek, 7. januarja 2013, ob 11.00 uri v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti na Frankopanski 9 v Ljubljani (v neposredni bližini Zveze potrošnikov Slovenije). Tokrat vam bomo predstavili izsledke ZPS Mini testa zamrznjenih ribjih filejev – osliča in vitkega soma.

Zamrznjeni ribji fileji se zdijo mnogim precej bolj praktična alternativa kot sveže ribe iz ribarnice. Dostopni so skoraj v vsaki trgovini, hitro pripravljeni, brez kosti in poceni. Vendar le na prvi pogled, saj velik del teže zavitka s fileji predstavlja voda – pri večini testiranih vzorcev se je teža zmanjšala za več kot 30 %, pri dveh vzorcih celo za več kot 40 %. Senzorični preizkuševalci so večino izmed 12 zamrznjenih ribjih filejev na testu zaradi številnih razlogov označili za senzorično žalost. V okviru testa pa smo v akreditiranem laboratoriju v izbranih vzorcih preverili tudi vsebnost kadmija in živega srebra.

Rezultate ZPS mini testa bosta na novinarski konferenci predstavili predsednica ZPS Breda Kutin in dr. Tanja Pajk Žontar.


Sledite nam