fbpx

Novinarska konferenca: Lesni peleti na testu ZPS

Dogodki

Novinarska konferenca: Lesni peleti na testu ZPS – Več kot tretjina vzorcev ne ustreza niti minimalnim standardom kakovosti.

Vabimo vas na novinarsko konferenco Zveze potrošnikov Slovenije in Gozdarskega inštituta Slovenije, ki bo v torek, 4. junija 2013 ob 11.00 uri, v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti na Frankopanski 9 v Ljubljani (v neposredni bližini Zveze potrošnikov Slovenije).

Tokrat vam bomo predstavili izsledke testa 20 vzorcev lesnih peletov – izkazalo se je, da več kot tretjina vzorcev ne ustreza niti minimalnim standardom kakovosti.

Kurilno olje vse bolj nadomeščajo lesna goriva, v zadnjem letu predvsem lesni peleti. Po nekaterih podatkih naj bi s prehodom na ogrevanje s peleti potrošniki prihranili tudi več kot polovico stroškov za ogrevanje in pri tem izgubili le majhen delček udobnosti, ki ga ponuja ogrevanje na fosilna goriva. Kako izbrati kakovostne pelete, zanima tudi številne potrošnike, ki so se z vprašanji v preteklosti obračali tako na ZPS kot na Gozdarski inštitut Slovenije, zato smo skupaj izvedli test lesnih peletov, ki so potrošnikom dostopni na slovenskem trgu

Rezultate testiranja bodo na novinarski konferenci predstavili: Boštjan Okorn, Zveza potrošnikov Slovenije in predstavniki Gozdarskega inštituta Slovenije.

Več na www.zps.si.


Sledite nam