fbpx

Nova oblika nehormonske kontracepcije

Novice

Plod večletnih raziskav na področju pregradne kontracepcije je ergonomsko oblikovana diafragma CAYA.

S kontracepcijo se v sodobnem času sreča prav vsak, ki želi imeti urejeno življenje brez nepredvidljivih presenečenj. Smiselno je, da partnerja skupaj izbereta kontracepcijo, ki obema najbolj ustreza, saj kontracepcija ni le ženska »zadeva«. Tudi partner mora prevzeti odgovornost, saj gre za skupno odločitev načrtovanja nosečnosti.

ženska-s-školjko-640Kljub vsem pozitivnim lastnostim, ki jih lahko pripišemo kontracepciji, pa se je potrebno  zavedati, da ni vsaka oblika najboljša in ni vsaka vrsta kontracepcije primerna za vsakega. Pred izbiro kontracepcije se o učinkovitosti, prednostih in pomanjkljivostih posvetujte z ginekologom.

V grobem kontracepcijske metode delimo na hormonske, znotrajmaternične, pregradne in druge; npr. prekinjen spolni odnos, naravno načrtovanje družine. Res je, da se večina kontracepcijskih metod nanaša na žensko, toda obstaja kontracepcija za moške – kondom, ki med vsemi kontracepcijskimi metodami edina ščiti pred spolno prenosljivimi okužbami.

V preteklosti je bilo veliko storjeno za razvoj pregradne kontracepcije za ženske. Z izumom in uporabo diafragme so lahko ženske same nadzorovale kontracepcijo.

Plod večletnih raziskav na področju pregradne kontracepcije  je  ergonomsko oblikovana diafragma CAYA. Primerna je za ženske, ki si želijo naravne in varne kontracepcijske zaščite brez hormonov. Diafragma CAYA je iz silikona, enotne velikosti, zato umerjanje pri ginekologu ni potrebno. Vstavljanje je enostavno, podobno je vstavljanju tampona. Vstavi se lahko že dve uri pred spolnim odnosom in tega ne moti. Po spolnem odnosu mora biti vstavljena vsaj še šest ur.

Pravilno nameščena prekriva ustje maternice. Partnerja je med spolnim odnosom ne čutita in ne vpliva na njuno spolnost.  Uporaba diafragme CAYA je brez znanih stranskih učinkov. Njena ekonomska prednost je v uporabnosti do dve leti po prvi uporabi.

caya_dia_packDiafragma CAYA je še posebno primerna za ženske, ki:

  • jim ne ustreza hormonska kontracepcija ali je ne želijo;
  • ne morejo ali ne želijo uporabljati materničnega vložka;
  • dojijo
  • želijo kontracepcijo samo takrat, ko je potrebno.

Diafragma CAYA se uporablja vedno skupaj s kontracepcijskim gelom CAYA, ki poveča učinkovitost zaščite. Zaradi vsebnosti mlečne kisline v gelu CAYA se kislost nožnice zniža, kar onesposobi delovanje semenčic. Hkrati takšna kislost nožnice preprečuje vaginalne infekcije. Gel CAYA vsebuje tudi viskozno celulozo, ki prepreči gibanje semenčic. Gel CAYA je primeren za dolgotrajno uporabo.

Zanesljivost, varnost in enostavnost uporabe diafragme in gela CAYA so potrjene s kliničnimi raziskavami.

Diafragma in gel CAYA sta na voljo brez recepta v lekarnah ali preko spleta: nakup.dr-gorkic.si

Caya_gel

Dean Gorkič, dr. med.

www.caya.si

Oglasno sporočilo


Sledite nam