fbpx

Nov predsednik uprave Leka je Zvonko Bogdanovski

Obvestila, Zanimivo

Pri odločitvi za naslednika na mestu Lekovega predsednika uprave so bili odločilni trije dejavniki: pozna farmacevtsko ..

Zvonko Bogdanovski, ki je član Lekove uprave in v Sandozu vodi skupino držav Jugovzhodna Evropa/Skupnost neodvisnih držav, bo 2. avgusta letos nasledil Vojmirja Urlepa na mestu predsednika uprave farmacevtske družbe Lek.

Pod vodstvom mag. Vojmirja Urlepa je Novartis postal vodilni ponudnik zdravil slovenskemu zdravstvu in eden najpomembnejših gospodarskih subjektov, ki prispeva v slovenski bruto domači proizvod. Urlep z integriteto vodi več kot 4000 sodelavcev v Sloveniji in spodbuja njihovo medsebojno sodelovanje ter pogum. Je prejemnik vrste najvišjih gospodarskih in nacionalnih priznanj za izjemne gospodarske dosežke.

mag. Vojmir Urlep

Pri odločitvi za naslednika na mestu Lekovega predsednika uprave so bili odločilni trije dejavniki: pozna farmacevtsko panogo, ima dolgoletne izkušnje v menedžmentu in zna delovati v matričnem mednarodnem poslovnem okolju. Vse to združuje Zvonko Bogdanovski.

Zvonko Bogdanovski je diplomiral je na Farmacevtski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1983 in svojo poslovno pot začel v Leku kot raziskovalec, analitik in razvojni tehnolog, nato pa večino izkušenj pridobil z vodenjem trženja in prodaje farmacevtskih izdelkov tako v Sloveniji kot tudi v tujini. S  sodelavci je razvijal mednarodno prodajno mrežo, ki še danes predstavlja temelj razvoja poslovanja Sandoza, predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi ter Skupnosti neodvisnih držav.

»Imenovanje za vodenje uprave Leka sprejemam kot nov pomemben izziv na moji poslovni poti in kot zaupanje v moje dosedanje delo. V vodenje dobivam izjemno uspešno družbo, ki deluje odgovorno do bolnikov, zaposlenih in širše družbe. Verjamem, da bom z dosedanjimi izkušnjami in znanjem nadaljeval začrtano pot in tudi v prihodnje vodil družbo po poti uspeha,«

je ob imenovanju povedal Zvonko Bogdanovski.

Lek, član skupine Sandoz, je eden ključnih stebrov druge največje generične farmacevtske družbe na svetu. Je njen vodilni globalni razvojni center za tehnološko zahtevne izdelke in tehnologije, eden ključnih globalnih proizvodnih centrov za učinkovine in zdravila, kompetenčni center za razvoj vertikalno integriranih izdelkov, kompetenčni center Sandoza pri razvoju in proizvodnji biofarmacevtskih učinkovin in izdelkov, center oskrbe za trge Srednje in Vzhodne Evrope, Jugovzhodne Evrope in SND ter trži in prodaja Sandozove izdelke v Sloveniji. Podrobnejše informacije so na voljo na http://www.lek.si/.

 Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopovza zagotavljanje dostopa do visokokakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajovsa glavna terapevtska področja in so v letu 2016  predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2016 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov in prizadevamo si, da bi jih dosegli milijardo. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna.

Foto: www.lek.si


Sledite nam