Nočno tiščanje na vodo? Sedaj nič več!

Bolezni, Novice, Zanimivo, Zdravje

Tudi moški se borijo s spremembami hormonske presnove … po 40. letu življenja se prostata poveča, kar pa ni razlog …

Ste aktivni, vitalni in polni energije – moški po 40. letu stojijo z obema nogama v življenju! Toda tudi moški se borijo s spremembami hormonske presnove: med drugim močnejše tiščanje na vodo, zlasti ponoči, pa tudi težave pri uriniranju so v tem času za številne moške občutljiva tema.

S spremenjeno hormonsko presnovo se pri mnogih moških po 40. letu življenja prostata poveča. Načeloma to ni razlog za skrb temveč povsem naraven proces. Vendar pa ima lahko povečanje prostate neprijetne spremljevalne učinke: pogostejše tiščanje na vodo, težave pri uriniranju ali slab curek urina. A ni treba, da pride tako daleč: s ciljno prehrano, športom in rastlinsko podporo lahko trajno krepimo mehur in prostato.

Nasveti za zdrav mehur in prostato

Najkasneje po 40. letu življenja priporočamo preventivni pregled. Kajti vsako bolezen je lažje zdraviti, če jo prepoznamo zgodaj. To velja seveda tudi za mehur in prostato – redni zdravstveni pregled pri urologu pomaga pri pravočasnem preprečevanju resnega obolenja!

Kaj lahko moški še naredi zase:

 • bučaGibanje: šport spodbuja prekrvavitev in pozitivno vpliva na presnovo. Zmanjša se prekomerna teža, prostata se počasneje povečuje.
 • Prehrana: uživajte živila, ki dokazano pozitivno vplivajo na zdravje. Mednje sodijo zlasti: rastlinska olja, z vlakninami bogati polnozrnati in žitni izdelki, pusto meso (zlasti perutnina), veliko rib, sadja in zelenjave. Ne bosta vam hvaležna le mehur in prostata, temveč celo telo!
 • Dodatne naravne možnosti podpore: kot posebno pozitivno se je pokazalo uživanje bučnih semen. Že dlje časa je znano, da imajo krepilni učinek na mehur in prostato. Najpomembnejše učinkovine pa niso v olju semen, kot so nekoč domnevali, temveč v v suhem ekstraktu iz bučnih semen, ki se nahaja v delu semen brez maščob.

 

PRIPOROČENO PREHRANSKO DOPOLNILO

Apomedica Packshot_Kürbis_1x_slo_2016_4cDr. Böhm® Buča le 1 tableta dnevno vsebuje 20-krat koncentriran suhi ekstrakt iz visokokakovostnih štajerskih bučnih semen, ki se izdeluje v patentiranem postopku. Že ena tableta daje dragocene sestavine 10 g bučnih semen. Z rednim uživanjem prispevate k zdravju mehurja in prostate.

Dr. Böhm® preizkušena kakovost iz lekarne – številka 1 iz Avstrije.

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.