fbpx

Nočni tek Škofja Loka-Tek štirih Mostov

Dogodki

V Laškem skozi hotel, v Kranju skozi Prešernov gaj, v Celju skozi knjižnico, v Škofji Loki čez mostove.

Vrhunec serije Nočni tek Slovenija v tem delu sezone, je prav zagotovo Tek štirih Mostov-Nočni tek Škofja Loka, ki bo v soboto 15. Junija v Škofji Loki.

Število prijavljenih je že preseglo magično mejo 1000 udeležencev, pričakuje pa se še ogromno prijav na dan dogodka. Pester tekaški in zabavni program se pričenja že dopoldan s teki vrtčevskih otrok. Nadaljuje pa se s teki osnovnošolcev in zaključi z nastopom tolkalne skupine Otroci ritmov. Vrhunec bo vsekakor Nočni tek štirih mostov. Start bo točno ob 21.00 uri.

nocni_tek_slo_logo_1

V Laškem skozi hotel, v Kranju skozi Prešernov gaj, v Celju skozi knjižnico, v Škofji Loki čez mostove

t4m-2012-222Poletje je končno potrkalo na vrata in po treh deževnih Nočnih tekih, se v Škofji Loki pričakuje vročinski val in temperature okrog 30 stopinj celzija. To pa nočnih tekačev in tekačic ne bo ustavilo in vse je pripravljeno za peklensko vzdušje, ki ga organizator Igor Drakulič pričakuje to soboto.

Serija osmih nočnih tekov se je začela v Laškem, kjer so udeleženci tekli skozi hotel, v Kranju so se tekači podali skozi Prešernov gaj, v Celju skozi prenovljeno mestno jedro in »skozi mestno knjižnico”, v Škofji Loki pa tekači povezujejo traso s tekom preko štirih mostov.

Nočni teki so atrakcija za staro in mlado, ki si želijo v nočnem času ogledati Slovenijo, sklene Cokan. Sklepno dejanje letošnjih nočnih tekov se bo zgodilo 7. septembra v Ljubljani, kjer se bo med tekaške navdušence pomešal tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Točkovanje, uvrstitev v super pokalu, poročila ter fotografije so na voljo na uradni spletni strani dogodkov.

Poudarimo še, da nočni tek ni le tek – je posebne vrste rekreativna zabava, ki ji v našem prostoru ni para. Najhitrejši tečejo za bogate nagrade, ostali za dušo, zabavo in druženje.

Uradne spletne strani dogodkov: www.tekstirihmostov.si in www.nocnitek.si.

NTSLO_letak

 


Sledite nam