fbpx

Nočni tek Kranj in teden mladih

Dogodki

V petek, 17. maja bo v gorenjski prestolnici Kranj, na sporedu drugo nadaljevanje serije nočnih tekov. Tekmovalci se bodo pomerili v teku na 9 km ter 4,5 km, ki bo speljan v mestnem jedru.

V petek, 17. maja bo v gorenjski prestolnici Kranj, na sporedu drugo nadaljevanje serije nočnih tekov. Tekmovalci se bodo pomerili v teku na 9 km ter 4,5 km, ki bo speljan v mestnem jedru.

nocni tek kranj 2013Po deževnem tekaškem prvencu v Laškem se nam obeta precej lepše nadaljevanje v gorenjski prestolnici. Na petkov večer, natančneje ob 21. uri se bo na ulice starega mestnega jedra podala truma nadobudnih tekačev. Športno dejanje se prične na Glavnem trgu, nadaljuje pa po trasi Poštna ulica – Huje – Kokrški breg – Na skali – Gregorčičeva ulica – Partizanska cesta skozi Prešernov gaj – Gregorčičeva ulica – Maistrov trg – Prešernova ulica, konča pa tam, kjer se je vse začelo, na Glavnem trgu. Udeleženci devet kilometrske preizkušnje bodo pretekli natančno štiri kroge ter opravili s 120. višinskimi metri, posamezniki, ki se pomerijo na dolžini 4,5 kilometra, bodo deležni polovičnega napora.

Predstavniki moškega in ženskega spola se bodo na devetkilometrski preizkušnji pomerili v petih kategorijah; A letnik 1983 in mlajši, B letnik 1973 do 1982, C letnik 1963 do 1972, D letnik 1953 do 1962 ter E letnik 1952 in starejši. Organizator si v primeru pomanjkanja tekmovalk oz. tekmovalcev v določeni kategoriji pridružuje pravico do združitve nekaterih kategorij. V preizkušnji na 4,5 kilometra so kategorije izvzete, moška ter ženska konkurenca bo absolutna.

Tekmovanje v vsakem vremenu

Predprijave za prireditev so za nami, seveda pa se boste na nočni tek po Kranju lahko prijavili tudi na dan tekmovanja. Člani Kluba študentov Kranj boste za prijavnino odšteli 15, ostali pa 20 evrov. Delitev startnih številk se prične ob 19. uri, prijave za prireditev so možne do osme ure zvečer. Kar se nagrad tiče, omenimo, da prvih 100 prijavljenih dobi majico, vsak tekmovalec prejme tudi darilo sponzorjev. Prvi trije v kategorijah prejmejo medalje, prvi trije v moški ter ženski konkurenci prejmejo tudi pokale. Razglasitev rezultatov bo predvidoma ob 22. uri v startno-ciljnem prostoru.

Tekmovanje bo v vsakem primeru, tekmovalci tečejo na lastno odgovornost. Startno številko dvignete na dan tekmovanja pri prijavni službi v startno-ciljnem prostoru, prijave so  možne tudi na Info točki KŠK, Kluba Študentov Kranj. Organizator bo priskrbel osvežilne napitke ob progi, na mestu bo uradni časomerilec, prisotni bosta tudi zdravniška ter redarska služba.

Naj se nočno potepanje po ulicah Kranja prične!

Nočni tek – rekreativna zabava, ki ji ni para

Serija osmih nočnih tekov se je pričela v Laškem, kjer so udeleženci tekli skozi hotel. V Kranju je atrakcija tek skozi Prešernov gaj, 25. maja pa se serija nadaljuje v Celju, kjer bodo udeleženci tekli skozi prenovljeno mestno jedro. Sklepno dejanje pa se bo zgodilo 7. septembra v Ljubljani, kjer se bo med tekaške navdušence pomešal tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Dosedanji udeleženci teka so pokazali izredno zanimanje za super pokal Nočni tek Slovenija, kjer bomo beležili skupne uvrstitve posameznikov na seriji nočnih tekov. Točkovanje, uvrstitev v super pokalu, poročila ter fotografije so na voljo na uradni spletni strani. Poudarimo še, da nočni tek ni le tek – je posebne vrste rekreativna zabava, ki ji v našem prostoru ni para. Najhitrejši tečejo za bogate nagrade, ostali za dušo, zabavo in druženje.

Več informacij na nocnitek.si!


Sledite nam