fbpx

Nočni tek Kranj in Teden mladih je za nami

Dogodki

“Super vzdušje, super lokacija, zadovoljni udeleženci”

Na petkov večer se je na kranjske ulice podalo okoli 150 urbanih tekačev. Najhitrejši so devetkilometrsko preizkušnjo pretekli v dobre pol ure.

TAV_nocni tek Kranj M_18Na petkov večer, natančneje ob 21. uri se je na ulice starega mestnega jedra podala truma nadobudnih tekačev; mladih in starih, rekreativcev ter pravih profesionalcev. Vreme je organizatorjem drugega nočnega teka tokrat prizaneslo, zadnjo kapljo dežja je bilo moč zaslediti nekaj po sedmi uri, po deveti uri so tekle le še znojne kaplje ter zmagovalne solze sreče. Udeleženci devetkilometrske tekaške preizkušnje so pretekli natančno štiri kroge ter opravili s 120. višinskimi metri, posamezniki, ki so se pomerijo na dolžini 4,5 kilometra, so bili deležni polovičnega napora.

V teku na 4,5 kilometra je s časom 15:03 prvi prečkal ciljno črto Andrej Mikelj, minuto kasneje sta mu sledila Andrej Špelič ter Miha Jerič. V ženski konkurenci je s časom 17:51 konkurenco povsem nadigrala Katja Kozjek, tri ter pet minut kasneje sta ji sledili Tajda Rode ter Špela Lazar. Z devetkilometrsko preizkušnjo je najhitreje opravil Janez Mulej, za štiri “kranjske” kroge je potreboval natanko 30 minut ter 12 sekund. Dobrih deset sekund za zmagovalcem je ciljno črto prečkal Janez Ferlic, tretjeuvrščeni Denis Guzelj mu je bil tik za petami. Med ženskami je devet kilometrov najhitreje premagala Polona Kopač, in sicer z zavidljivim časom 37:35. Dobrih 25 sekund za njo je v cilj pritekla Laura Šimenc, na tretje mesto se je z dvema minutama zaostanka uvrstila Barbara Markun.

Preizkušnja težka, zmaga nepričakovana,”

TAV_nocni tek Kranj M_24“Nočnega teka po ulicah Kranja sem se udeležil že lansko leto, všeč so mi predvsem zato, ker je malce hladneje. V vsako zmago je potrebno nekaj vložiti, saj gre za precej hiter tek. Konkurenca je bila letos močnejša kot lani, posledično sem tudi pritisnil na plin ter lanskoletni čas izboljšal za dobre pol minute,” zmago komentira 32-letni Janez Mulej iz Blejske Dobrave, ki se redno udeležuje tovrstnih prireditev. Med njimi mu je najbolj pri srcu maraton, pred dvema tednoma se ga je udeležil v Trstu, 42. kilometrov se bo zagovoto lotil tudi jeseni v Ljubljani. “Preizkušnja je bila kar težka, zmaga nepričakovana,” pa nam pove 24-letna domačinka Polona Kopač, ki je slavila v ženski preizkušnji na devet kilometrov. S tekom se ukvarja rekreativno, v dozdajšnji tekaški karieri je nekajkrat že opravila s polmaratonom, tekom na 21 kilometrov.

Poudarimo, da so bili vsi udeleženci nočnega teka v Kranju deležni bogatih praktičnih nagrad. Glavna nagrada je bila vikend najem Citroena, za nakup športne obutve in oblačil, ki je romala v roke najboljšim, pa so organizatorji namenili še dodatnih 700 evrov. Absolutni zmagovalci v moški ter ženski konkurenci so si razdelili 500 evrov nagradnega sklada.

V Laškem skozi hotel, v Kranju skozi Prešernov gaj, v Celju skozi knjižnico

TAV_nocni tek Kranj M_17“Super vzdušje, super lokacija, super zahtevna trasa, zadovoljni udeleženci, nočni tek Kranj je uspel,” edinstveni športni dogodek kratko in jedrnato povzame organizator Nino Cokan. Poudari, da je slabo vreme precej oklestilo udeležbo, dobri dve uri pred prireditvijo je namreč še močno deževalo, na koncu se je nočnega potepanja po Kranju udeležilo malce manj kot 150 tekačev. “Kje bo naslednji nočni tek?” se je glasil najbolj pozitiven komentar večera, kar po Cokanovih besedah potrjuje dobro organizacijo dogodka, pohvala pa je vedno dobra popotnica za prihajajoče dogodke.

Serija osmih nočnih tekov se je začela v Laškem, kjer so udeleženci tekli skozi hotel, v Kranju so se tekači podali skozi Prešernov gaj, 25. maja, ko se serija nadaljuje v Celju, pa bodo udeleženci tekli skozi prenovljeno mestno jedro, če smo še malce bolj natančni, tekli bodo celo skozi mestno knjižnico. “Nočni teki so atrakcija za ljudi, ki si želijo v nočnem času ogledati Slovenijo, sklene Cokan. Sklepno dejanje letošnjih nočnih tekov se bo zgodilo 7. septembra v Ljubljani, kjer se bo med tekaške navdušence pomešal tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Dozdajšnji udeleženci teka so pokazali izredno zanimanje za super pokal Nočni tek Slovenija, kjer bomo beležili skupne uvrstitve posameznikov na seriji nočnih tekov. Točkovanje, uvrstitev v super pokalu, poročila ter fotografije so na voljo na uradni spletni strani www.nocnitek.si. Poudarimo še, da nočni tek ni le tek – je posebne vrste rekreativna zabava, ki ji v našem prostoru ni para. Najhitrejši tečejo za bogate nagrade, ostali za dušo, zabavo in druženje.

O organizatorjih:

Grega Hočevar, predsednik ŠD Povodni mož, predsednik organizacijskega odbora finalnega dogodka ŠPORTNI VIKEND LJUBLJANICA, 40 letni nekdanji triatlonec, ironman in maratonec, trener in avtor številnih poljudnih člankov s področja telesne aktivnosti, gibanja, zdravja, prehrane, športne fiziologije in biomehanike, ki jih bomo septembra dočakali tudi v knjižni obliki. Organizator ter pobudnik dogodka Novoletni skok v morje, ki po devetih letih organizacije, vsako leto zabeleži večjo udeležbo.

e mail: [email protected], mobilni telefon: 041 226 886,

Nino Cokan, predsednik ŠD Slovenc, vodja serije NOČNI TEK SLOVENIJA, 39 let aktivni triatlonec, več kot 20-kratni ironman, zadnje 4 leta udeleženec Svetovnega prvenstva Ultraman Hawaji, kjer udeleženci preplavajo 10 km, prekolesarijo 420 km in pretečejo 84 km v treh dneh. Organizator Športnih vikendov na različnih slovenskih lokacijah, z namenom promocije športa in zdravju prijaznih aktivnosti ter idejni vodja finalnega dogodka v Ljubljani, ki pod skupnim okriljem dogodkov nosi ime Športni vikend Ljubljanica.

e mail: [email protected], mobilni telefon: 041 346 346

TAV_nocni tek Kranj M_14 TAV_nocni tek Kranj M_19
TAV_nocni tek Kranj M_11 TAV_nocni tek Kranj M_50

Uradna spletna stran dogodkov: www.nocnitek.si


Sledite nam