fbpx

Nočna 10ka – nočni tek na Gorenjskem

Zdravje in bolezni

Vitezi Dobrega Teka vabijo na Nočno 10ko – nočni tek okoli Blejskega jezera.

Vitezi Dobrega Teka so društvo z Bleda, ki ima trenutno več kot 100 aktivnih članov z vse Slovenije. Združuje jih predvsem veselje do rekreacije, zabave in dobre volje, po možnosti vse troje združeno v enem. Skupaj namreč tečejo, tudi kolesarijo, hodijo v hribe, se ukvarjajo s triatlonom in še čem.

Kot aktivni športniki in rekreativci so se redno udeleževali organiziranih prireditev in si želeli enkrat organizirati prireditev po lastni meri, tako, ki bo posnemala dobre strani drugih, hkrati pa še dodala na atraktivnosti, odličnosti in unikatnosti. Po premetavanju idej se je leta 2007 rodila Nočna 10ka, ki se je v borih nekaj letih ustalila med najštevilčnejšimi tekaškimi prireditvami v Sloveniji. Po atraktivnosti ji skoraj ni para.

Nočna 10ka

92AF2E8A-A4BE-11E1-A43F-DA0166B94067

Nočna 10ka je eden redkih tekov v tem delu Evrope, ki je dejansko nočni. Glavni tek, točno 10km dolg krog in pol okoli Blejskega jezera, namreč štarta točno ob 10. uri zvečer, ko nastopi trda tema. Reka lučk takrat zaokroži na progi okrog jezera in že pogled nanje je nekaj posebnega. Število tekačev bo letos znova rekordno: na 10 kilometrov bodo gostili točno 2345 tekačev! Če prištejemo k tej številki še otroke, ki na progi okrog Veslaškega centra tečejo ob 20. uri in rekreativce, ki prav tam tečejo ob 21. uri, bo na Bled letos prišlo krepko čez 3000 tekačev in tekačic.

61ED6352-A4BE-11E1-A43F-DA0166B94067

Na Nočni 10ki dela več kot 150 prostovoljcev, članov društva in prijateljev. Predvsem vsem tem gre zasluga, da so doslej vsako izvedbo izpeljali uspešno in v zadovoljstvo vseh. Tekači, kot navaja organizator, radi pridejo, tudi zaradi energije, ki jo prireditev izžareva. Če drugega ne, že način reklamiranja prireditve je lasten samo Vitezom in nekaj posebnega: že od zime naprej hodijo po Sloveniji v reklamnih majicah, ki z zanimivimi slogani vabijo tekače na Bled.

Kaj še velja poudariti?

Vsak tekač prejme darilno vrečko, kjer med drugim vsak najde tekaško majico in naglavno lučko. Vsak, ki priteče v cilj, prejme tudi unikatno medaljo – desertno vilico s katero dvigne tudi okrepčilo – kremno rezino. Tekači že konec prvega teka tečejo čez prireditveni prostor, kjer jih pričaka bučno navijanje in spodbujanje. Ta prireditveni prostor je pred tem cel dan poln dogajanja: predstavitvene stojnice, degustacije, športna oprema in prehrana. Že med tekem, še bolj pa po njem vse obiskovalce zabava popularna glasbena skupina, vsi pa se lahko okrepčajo tudi s hrano in pijačo.

7204BF88-A4BE-11E1-A168-DA0166B94067

Vljudno vabljeni, da se teka udeležite tudi vi. Dobimo se v soboto 14. julija 2012 ob 17. uri na Bledu. Več informacij na strani organizatorja www.nocna10ka.net.


Sledite nam