fbpx

Strokovno srečanje NIAHO in ISO 9001 v bolnišnicah v Bolnišnici Golnik

Zdravje in bolezni

O čem je bilo govora na strokovnem srečanju NIAHO in ISO 9001 v bolnišnicah – predstavitev izkušenj v Kliniki Golnik?

V petek, 30. marca 2012, je v Kliniki Golnik potekalo strokovno srečanje NIAHO in ISO 9001 v bolnišnicah – predstavitev izkušenj v Kliniki Golnik. Srečanja se je udeležilo preko sto udeležencev iz 21 slovenskih bolnišnic, med drugim tudi minister Tomaž Gantar. Slednji je poudaril aktualnost obravnavane vsebine v povezavi z deklaracijo oz. direktivo o pravicah pacientov, sprejeto januarja 2011 s strani evropskega parlamenta.

Predstavniki klinike so predstavili uporabo standardov NIAHO in ISO 9001 pri vsakodnevnem vodenju klinike, ter vloge medicinskih sester, zdravnikov in farmacevtov v timskem pristopu zdravstvene oskrbe bolnikov. Predstavili so tudi potek sodelovanja z drugimi pooblaščenimi zunanjimi organizacijami,  ki izvajajo presoje po standardih ISO 9001 in NIAHO.

5F4EBEC2-7E2E-11E1-BC88-4FAE65B94067

Ministra Tomaža Gantarja je bil seznanjen s prispevki pri razvoju zdravstvenega sistema, od česar ga je najbolj zanimala izkušnja s sistemom e-naročanja.  Predstavljena mu je bila Klinika Golnik kot ena vodilnih evropskih ustanov za pulmologijo in alergologijo, saj je po zaslugi omenjene klinike Slovenija uvrščena v sam svetovni vrh na področju obvladovanja tuberkuloze. Prav zaradi slednjega so ministra tudi zaprosili za sodelovanje pri prizadevanjih za ureditev Laboratorija za tuberkulozo, skladnega s svetovnimi smernicami. Predstavili so mu še procesno in celovito obravnavo pljučnega raka na omenjeni kliniki, ter pomen kirurške dejavnosti pri tej bolezni. V sklopu ogleda je bila vključena tudi prva slovenska Enota internistične onkologije zunaj Onkološkega inštituta, minister pa je bil povabljen na uradno otvoritev te enote, ki bo 6. aprila 2012.

 


Sledite nam