Asistenca za dom je prava rešitev

Ko morate ukrepati hitro ali tvegate še večjo škodo, ni treba biti sam svoj mojster; Pomaga lahko asistenca za dom.

Poznate razliko med izvijačem in francoskim ključem? Veste, kje je omara z varovalkami? Odlično. Vendar, ko potrebujete nujno popravilo vhodnih vrat, popravilo vodovoda ali ogrevalnega sistema, ko morate ukrepati hitro ali pa tvegate še večjo škodo, ni treba biti sam svoj mojster. Pomaga lahko asistenca za dom.

Ko se doma ob nepravem trenutku zgodi neprava stvar

Asistenco lahko pokličete ob nenadnem in nepričakovanem dogodku, ki bi brez hitrega ukrepanja povzročil še večjo škodo. V asistenčnem centru, ki deluje 24 ur vse dni v letu, navajajo naslednjih 5 najpogostejših primerov, ko ljudje potrebujejo pomoč domske asistence:

1. Okvara vodovodnih inštalacij:

Največkrat gre za najrazličnejša zamakanja na zunanjih ali vgrajenih vodovodnih ceveh v stanovanju.

Asistenca pošlje izvajalca, ki oceni težavo. Po potrebi zamenja tesnila na poškodovani cevi, cev zamenja ali namesti novo, če stare ni več možno popraviti.

Obrtnik bo popravil cev, z zavarovanjem izliva vode pa bo krita škoda, ki je nastala. To velja, če se cevi ali naprave poškodujejo ali zamašijo. Toda le, če tovrstne naprave in cevi ustrezno ter redno vzdržujete.

2. Okvara kanalizacijskih napeljav

Pogosti so primeri, da se zamašijo kanalizacijske cevi oziroma odtoki. Izvajalec asistence vam bo pomagal s čiščenjem oziroma odmaševanjem najrazličnejših kanalizacijskih odtokov in pripadajočih cevi.

Od težavnosti vsakega primera je odvisen izbor orodja. Tako je pri zamašitvi kanalizacijskih cevi dodatno krita tudi ena intervencijska ura obratovanja stroja in strojnika/tehnika. Stroški tako kompleksne intervencije so lahko višji od 250 evrov in jih v celoti pokrije zavarovanje domske asistence.

3. Okvare ogrevalnega sistema

Večinoma so to okvare gorilnikov, pogosto pa na najrazličnejše načine puščajo tudi ventili radiatorjev ali ti slabo delujejo.

Pri radiatorjih v večini primerov mora obrtnik v celoti odzračiti ves sistem in ga napolniti z vodo do priporočenega pritiska.

Kateri so ostali najpogostejši primeri ter tudi kako deluje domska asistenca preberite v nadaljevanju. >>

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
14.03.2024 ob 18:20
296,659
19.03.2024 ob 11:41
112,964
19.03.2024 ob 11:14
Preberi več

Več novic

New Report

Close