fbpx

NESTEA ledeni čaji z izvlečkom stevije

Novice

NESTEA ledeni čaji z izvlečkom stevije: odličen okus, sedaj s 30 % manj sladkorja

Trzin, junij 2013 – Na slovenskih prodajnih policah je odslej na voljo prenovljena linija ledenih čajev Nestea. Ena izmed najbolj priljubljenih poletnih osvežitev odslej namreč vsebuje kar 30 % manj sladkorja, zahvaljujoč naravnemu sladilu stevija.

Nič kalorij in naravno sladek okus. Kako je to mogoče?

Ključ do rešitve je stevija. In kaj je to? Stevija je naravno sladilo brez kalorij. Zelišče stevija (pravijo ji tudi “sladki list”) spada v družino sončnic in izvira iz Paragvaja v Južni Ameriki. Južnoameričani že stoletja poznajo njene lastnosti in jo uporabljajo kot sladilo. Sladilo stevija je namreč 200-krat slajše od sladkorja!

Zahvaljujoč naravni sladkosti stevije, novi NESTEA čaji vsebujejo 30 odstotkov manj sladkorja. NESTEA združuje blagodejne učinke čaja ter neustavljivo odličen okus in svežino. Prav tako sladilo stevija zmanjša vsebnost sladkorja na manj kot kdajkoli prej. Novi NESTEA čaji z izvlečkom stevije predstavljajo novo generacijo ledenih čajev. So prvi izdelki, ki kot sladilo vsebujejo brezkaloričen naraven izvleček stevijinih listov in jih trži  Coca-Cola v Sloveniji.

Plastenke_NESTEA_Stevia

Naravno svež in sladek okus

NESTEA z izvlečkom stevije je za ljudi, ki raje posegajo po nizkokaloričnih izdelkih, a si kljub temu želijo edinstvene osvežitve. Ledeni čaji NESTEA vsebujejo naravne izvlečke čaja in sadnih sokov – narejeni so z moderno, aseptično tehnologijo, se pravi v sterilnem okolju – in ne vsebujejo konzervansov ali barvil.

NESTEA ledeni čaji so v Sloveniji na voljo v različnih okusih; breskev, limona, mango-ananas, in zeleni čaj breskev, le tem pa se je v juniju pridružil tudi čisto nov okus gozdnih sadežev.

Kako pridobivamo sladilo stevija?

Stevijini listi so edini vir tega intenzivnega, naravnega sladila brez kalorij. Listi so pobrani in posušeni, ko dosežejo največjo sladkost. Postopek je podoben proizvodnji čaja: liste se namoči v vodo in se iz njih izvleče sladek okus. Tekočina je nato filtrirana, rezultat pa je zelo čisto sladilo, ki se združeno z drugimi naravnimi sladili, kot sta na primer sladkor ali sadni sok, lahko uporablja za proizvodnjo okusnih nizkokaloričnih prehrambnih izdelkov.

O znamki NESTEA

NESTEA je bila prvič predstavljena na Madžarskem pred 12 leti in je trenutno vodilna znamka ledenega čaja na trgu. NESTEA je znamka osvežilnih pijač iz naravnih izvlečkov čaja in z aromami sadnih sokov, narejenih in ustekleničenih v aseptičnem okolju brez konzervansov. Ta priljubljeni nabor kakovostnih ledenih čajev potrošnikom predstavlja ravno pravšnjo izbiro za vsak okus.

Oglasno sporočilo


Sledite nam